RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marianne Borgen topper for Oslo

Marianne Borgen (SV) leder i dag SVs bystyregruppe. Det kan hun trolig fortsette med etter valget neste år.
Marianne Borgen (SV) leder i dag SVs bystyregruppe. Det kan hun trolig fortsette med etter valget neste år. Foto: Vidar Bakken
Sist oppdatert:
To kvinner og en innvandrer topper lista for SV.

OSLO: Bystyreveteran Marianne Borgen står på topp på det endelige listeforslaget før kommunevalget neste år.

Deretter får hun følge av Siavash Sangtarash og Sunniva Holmås Eidsvoll.

Nominasjonsmøtet er først 4. desember, og det er da det blir klart om denne trioen faktisk vil toppe lista, men ettersom den er enstemmig innstilt fra nominasjonskomiteen er det stor sannsynlighet for at den blir endelig.

- Vi er veldig fornøyd med å ha en sterk, kvinnelig kandidat med mye tyngde i lokalpolitikken som listetopp. Marianne Borgen har vært med å jobbe frem mye spennende politikk i bystyret, og det er vil vi gjerne at hun fortsetter å gjøre, sier Kari Pahle, leder for nominasjonskomitéen.

På andre plass innstiller komitéen på Siavash Sangtarash. Sangtarash er opprinnelig fra Iran, og ankom Norge som flyktning i 2005. Han har mye erfaring fra arbeid med integreringspolitikk, og jobber til daglig jobber som pedagogisk leder i en barnehage i Bydel Bjerke.

Sunniva Holmås Eidsvoll er innstilt på tredje plass på listen. Eidsvoll sitter i dag i bydelsutvalget i Bydel Grünerløkka, og leder oppvekst- og miljøkomitéen. Hun er også miljøpolitisk leder i SV.

- For oss i komitéen har det vært viktig å få en liste hvor vi finner både fornyelse og erfaring, sier Pahle.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere