*Nettavisen* Nyheter.

«Maridalen skole har plass til barnet ditt»

Maridalen skole. Arkivfoto Foto: Arkivfoto

Maridalen skole har god plass, og vi vil gjerne ha ditt barn på vår skole: Med Nordmarka som lekeplass, små forhold hvor hvert enkelt barn blir sett og et høyt faglig nivå, tar vi gjerne i mot flere elever.For barn og foreldre i områder som Korsvoll, Frysja og Kjelsås er Maridalen skole et alternativ som er verdt å merke seg: Der andre skoler har sprengt kapasitet, har vi god plass til flere elever. Både faglig og sosialt holder skolen et høyt nivå. Barna trives. Ettersom de er så få, blir de godt kjent med hverandre så vel som med skolens og aktivitetsskolens personale. Skolebussen stopper på Brekke, og velger man å kjøre bil tar det syv minutter fra Korsvoll til skolen.

Maridalen skole har høye ambisjoner for elevenes faglige utvikling. Særlig gjelder dette innenfor norsk og matematikk. Skolen har hatt fokus på lesing over flere år gjennom LUS-kartlegging som vurderingsverktøy og såkalt veiledet lesning.

Dette har gitt svært gode resultater med hensyn til leseferdigheter. Resultatene fra 2011 viser at vi er blant de aller beste i landet. Elevenes foreldre har et tett, nært og godt samarbeid både med skolen og AKS. Dette gir resultater, og bidrar til et samlet fokus på lekser som en selvfølgelig og integrert del av hverdagen.

I fjor høst fikk vi flere nye lærere som har gitt skolen ytterligere et løft. Vi har blant annet fått en ny faglærer i matematikk. Slike ansettelser er viktige for oss foreldre. Enkeltlærerne opplever vi som faglig sterke og hyggelige å samarbeide med. Mobbing er kontinuerlig på dagsordenen, og det drives aktiv forebygging. Ettersom skolen er liten og oversiktlig er lærerne raskt på banen og rydder opp når det er episoder som elevene selv eller vi foreldre rapporterer om.

Beliggenheten er selvfølgelig nydelig. Skolen ligger midt i Maridalen, med Nordmarka som tumleplass. Dette nyter barna godt av, særlig på aktivitetsskolen som ligger vegg i vegg med skolen.

På aktivitetsskolen er hønsestell en del av hverdagen. Hver vår klekkes nye kyllinger. Om vinteren har vi skiløyper fra skolegården og rett ut i marka. For oss foreldre er dette viktig, men fokuset er selvsagt på fremdriften i klasserommet og det faglige nivået skolen står for.

Skolen er todelt. Det betyr at 1-4 er sammen i en klasse og 5-7 er sammen i en annen klasse. I disse klassene er det henholdsvis 24 og 25 elever. Disse små forholdene gir trygge rammer, hvert barn blir sett og leker på tvers av alder. Samtidig gir det gode muligheter til faglige utfordringer for barna våre. Vi kjenner hverandre alle sammen, vi tar godt imot nye elever og vi har plass til flere.

Velkommen til Maridalen skole!

Cathrine Sandnes
Sigurd Grytten
Anne Birgitta Nilsen

Foreldre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.