RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maridalen stenges lørdag og søndag


RITT: Til helgen er Maridalen forbeholdt syklistene.
RITT: Til helgen er Maridalen forbeholdt syklistene. Foto: Foto: Arkiv/illustrasjon
Til helgen arrangeres sykkelritt både lørdag og søndag i Maridalen. Kun deltagere, folk som bor i området og med «nødvendige gjøremål» får passere med bil.

MARIDALEN: Du kan glemme å kjøre bil inn i Maridalen store deler av helgen. På grunn av sykkelritt stenges innkjøring for ikke-beboere, både lørdag og søndag.

Det er Idrettsklubben Hero som står bak arrangementet, Politiet står ved Låkeberget og passer på at ingen kjører videre inn i Maridalen derfra. Blant annet på fellesstarten søndag, starter rundt 400 deltagere, ifølge sykkelklubben.

– Den hjemlige sykkeleliten får sin generalprøve i en tøff rundbaneløype Maridalen neste helg, før de i sykkel-NM to uker etter braker sammen med stjernene Kristoff, Hushovd og co. Det er ikke ofte Oslos befolkning får se ordentlige landeveisritt over den klassiske distansen 170 km med felt på nesten to hundre ryttere – men sjansen er der nå, skriver idrettsklubben i en pressemelding.

Tredje Norgescup-fellesstartrittet

Det tredje av sesongens kun fire Norgescup-fellesstartritt går i Oslo søndag 15. juni, og dagen før holdes et temporitt over 12 km som oppvarming. Rittene er en del av Idrettsklubben Heros 100-års jubileumsarrangement, og start og mål er begge dager ved Maridalen skole. Det holdes løp for kvinner og menn, junior og senior.

Les også: Oppfordrer syklister til å ligge midt i veien

Videre i pressemeldingen står det at Norgescupen for menn ble i 2013 vunnet av forrige sesongs store, lille gjennombruddsmann, Sondre Holst Enger. I tillegg til ham, samler rittet alle de hjemlige topprytterne fra de TV-overførte etapperittene Tour of Norway og Tour des Fjords.

Halve lørdag – hele søndag

I nabovarselet som er sendt til beboerne i området, går det frem at rittet er ferdig ca 13.00 på lørdagen, og rundt 18.00 på søndagen. Det går også frem at politiet vil regulere trafikken i Maridalen, både lørdag og søndag.

På søndag vil de som ikke har nødvendige gjøremål i Maridalen og på Sørbråten bli stanset av politiet på Låkeberget og oppfordret til å benytte parkeringsplassen der.

Det vil ellers begge dager være politiposter på Hammern, i krysset Sørbråtveien/Sandermosveien, i krysset Sandermosveien/Maridalsveien v/Vaggestein og på Skar.

– Både tempo- og fellestartrittene kjøres i en 12 km lang, krevende rundbaneløype med to sugende motbakker. Spesielt den ene midtveis i runden, hvor rytterne må forsere 85 høydemeter i løpet av halvannen kilometer. Senior menn kjører søndag 14 runder, tilsvarende 168 km, mens senior kvinner skal tilbakelegge åtte runder, tilsvarende 96 km, skriver også klubben i pressemeldingen.

– Løypa kan trygt betegnes som teknisk krevende, så her er det duket for action i kampen om Norgescup-poeng. Og ikke minst kampen om posisjonene før møtet med Aleksander Kristoff, Thor Hushovd, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen i NM-fellesstarten på Eidsvoll to uker senere.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere