Gå til sidens hovedinnhold

Marienlyst-rektor misliker versting-stempel

Holdningsskapende arbeid prioriteres høyt på Marienlyst skole. Likevel topper skolen oversikten over mobbeepisoder det siste året.

MARIENLYST: – Dette tror jeg vi er tjent med å kvitte oss med, sier rektor Leif Ersnes, som er bekymret over undersøkelsen som plasserer skolen han leder på tredjeplass over landets verste mobbeskoler.

Hele en av tre elever i syvende klasse sier de har blitt mobbet det siste året. Dette kommer frem i en artikkel på Dagbladet.no tidligere denne uken.

Stor variasjon

Rektoren sier han selv opplever miljøet ved skolen som godt, men at det alltid vil være utfordringer.

– Det varierer fra trinn til trinn. Fjorårets syvendeklasse utfordret oss på mange områder, men i 10. klasse har de fleste aldri hørt om den slags problematikk, poengterer han.

Gjennomgående tiltak

Ersnes er glad for at problemet kommer frem i lyset.

– Når dette nå blir avdekket kan vi ta tak i problemet og jobbe aktivt med det, sier han, og forteller at skolen allerede driver viktig holdningsskapende arbeid.

– Vi bruker et antimobbeprogram fra første klasse, med en gjennomgangsfigur som følger barna gjennom hele skoleløpet. På ungdomstrinnet snakker vi om psykisk helse og det å oppøve aksepten for medmennesker, sier han.

Skjult mobbing

Rektoren mener skolen har gode rutiner for å motarbeide krenkende adferd. Samtidig understreker han at det er vanskelig å sette fingeren på de mest vanlige formene for mobbing.

– Utestenging og det elevene kaller «stygge blikk» kan være vanskelig å avdekke. Det er skjult mobbing der det er vanskelig å sette fingeren på hva det handler om, sier han

Ikke handle for tidlig

Ersnes er opptatt av å gjøre elevene bevisste på hvordan egne handlinger oppleves av andre.

– Det kan handle om bevisstgjøring av elevene. Kanskje blir noe opplevd som mobbing uten at det er ment som det. Det verste vi gjør er å kalle noen for mobbere uten å ha grunnlag for det, sier rektoren.

LES OGSÅ:

- Å være redd for å gå på skolen er helt for jævlig

Skøyen skole best i mobbeundersøkelse

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget