RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marienlyst skole- hage skal ikke røres

Undervisningsbygg lover at skole og parsellhagen på Marienlyst skal få være i fred, og at barnehage må bygges et annet sted, på skolens tomt.

$PHOTOHEADER_ON$MARIENLYST: $PHOTOHEADER_OFF$ Nå er skolehagen fredet, om man kan kalle den det, sier informasjonssjef i Undervisningsbygg, Marit Thorsen. I forbindelse med opprustingen av Marienlyst skole, er det også lagt planer om å bygge barnehage i tilknytning til skolen. Lokalavisen har tidligere skrevet om brukerne av parsell og skolehagen, som frykter barnehageutbygging på deres tomt. Marienlyst Vel har kommet med flere alternative forslag til barnehagetomter, på grensen til Bydel Nordre Aker. Denne bydelen har sagt seg samarbeidsvilige til en del av forslagene, mens bydel St. Hanshaugen foreløpig ikke forholder seg til saken.

Denne saken ligger fremdeles langt frem i tid, sier bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen.

Skole og parsellhagen skal ikke røres, forsikrer barnehagebyråd Torger Ødegaard Lokalavisen om. Undervisningsbygg opplyser at planene om å ta i bruk deler av skole og parsell hagen, nå ikke blir noe av. Det er særlig etter byrådens uttalelser, og press fra lokale grupper, at planene nå er lagt på is.

Dette er jo kjempebra, sier bruker av parsellhagen, Cathrine Solberg til Lokalavisen. Hun vil likevel fortsatt minne politikerne og Oslo kommune på, at de nå må holde det de lover.


Det høres jo veldig lovende ut, sier Siri Haavie i Marienlyst Vel. Hun håper nå på at bydelen velger å samarbeide om alternative barnehagetomter. Det er planlagt å starte utbygging og rehabiliteringen på Marienlyst skole i 2008, og flere foreldre ved skolen er skeptiske til de usikre og vage planene.

Vi er veldig glade for at skolehagen ikke skal taes i bruk som barnehage, for denne er viktig for elever ved skolens spesialklasse som er multihandikappede, sier FAU leder ved skolen, Olav Storm. Han forteller at foreldrene vil fortsette å følge planene med argusøyne, og håper på at bydelene nå vil gå sammen om å finne en alternativ barnehagetomt.

Vi vil se på selve byggeplanene, trafikksituasjonen som kan bli med en 10 avdelingsbarnehage på skolen, og vurdere miljøet man får ved å ha skole og barnehage sammen, sier Storm. Han er ikke sikker på at det er best for barna å være på samme område fra ett årsalderen til 16 år.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere