Gå til sidens hovedinnhold

Marienlyst skole åpnet igjen

- Det er trygt å åpne skolen igjen, sier rektor Ingjerd Eriksen til Lokalavisen. Elevene er tilbake på skolen i dag, etter at de ble sendt hjem med fare for egen sikkerhet i går formiddag.

MARIENLYST: - Nå har vi hatt et møte på skolen, og det er fullstendig trygt å åpne igjen, sier Ingjerd Eriksen til Lokalavisen i dag tidlig.

Det var i går Utdanningsetatens hovedverneombud Knut Myhrer stengte deler av skolen på grunn av sikkerheten til barna.

Knut Myhrer fortalte Dagbladet at det var standardbegrunnelsen for fare for liv og helse som hjemmel for stengingen.

Temperatursjokk

Det var hovedsaklig problemer med temperaturen og ventilasjonsanlegget som var årsaken til at rundt 340 elever på ungdomstrinnet ble sendt hjem fra skolen tirsdag klokka 13.00, forteller rektor .

- Temperaturen var på 15 grader på mandag, og så 27 grader tirsdag, sier Eriksen som forteller at det ikke er fare for at skolen må stenges igjen.

I tillegg sliter Marienlyst skole med støy, ikke særlig uventet under totalrehabiliteringen av bygget som skal stå ferdig høsten 2010.

- Det er ikke alle arbeiderne som skljønner at det ikke skal jobbes mellom 08.00 og 15.00, sier rektor.

Elevrådsleder Andreas Øverlie Svela er glad for å være tilbake på skolen igjen.

- Vi merket jo til temperaturforskjellene, og skjønner jo at skolen må ta hensyn til liv og helse, sier Øverlie Svela.


- Skolen har ikke rømningsplan og det arbeides med åpne flammer og sveiseapparater på skolen. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd ved en brann på skolen, sa Myhrer til Dagbladet.

Hovedverneombudet var på skolen fredag før skolestart og ble lovet at manglene skulle utbedres. Det har ikke skjedd. Ombudet forteller at de ansatte sliter på grunn av byggefeil og mangler.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!