Marit Bjørgen sørget for skidag for Gamlebyen skole

Gamlebyen skole hadde egentlig ikke råd til skidag. Men med hjelp fra verdensmester Marit Bjørgen ble det storstilt skidag i Holmenkollen.

Gamlebyen skole hadde egentlig ikke råd til skidag. Men med hjelp fra verdensmester Marit Bjørgen ble det storstilt skidag i Holmenkollen. Foto: Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen

Gamlebyen skole hadde ikke budsjett til egen skidag. Men da Marit Bjørgen auksjonerte bort VM-jakka si sørget hun for å glede elevene!

Moro med skidag i Kollen.

Elevene viste stor skiglede i Holmenkollen. Foto: Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen

Ingen tvil om at elevene på Gamlebyen skole synes det var stas med skidag. Foto: Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen

GAMLEBYEN/HOLMENKOLLEN: Marit Bjørgen ga bort jakka fra 15-kilometeren i Val di Fiemme til Skiforeningen.

Jakka ble auksjonert bort, og pengene ble brukt til en skidag for Gamlebyen Skole, som ikke har budsjett til å arrangere skidag selv.

PÅ SKI I OSLO? SJEKK OPPDATERT FØREMELDING HER!

– Er Marit Bjørgen her?

Fredag morgen rullet to busser fulle med elever fra 3. og 4. klasse på Gamlebyen Skole opp til Øvresetertjern. Frivillige i Skiforeningens Markatjenesten stod klar med skiutstyr som barna kunne låne, og ble overøst med spørsmål fra første stund.

– Er Marit Bjørgen her? Er du Marit Bjørgen? Kommer hun hit? ble det ropt ut fra alle kanter.

Ingen tvil om at det var mange spente barn.

LES OGSÅ: Guide til markastuene i Oslo

Bjørgen kunne ikke selv være tilstede da hun måtte fokusere på forbredelsene til tremila i Holmenkollen på søndag, men hensikten hennes med å gi jakken til Skiforeningen ble uten tvil oppfylt.

– Jeg vil vise at jeg støtter det arbeidet Skiforeningen gjør for at barn og voksne skal få oppleve skiglede. Skiforeningen gjør alt fra å preparere skispor og holde skileikkurs for tusenvis av barn, til å arrangere Holmenkollrenn for oss eliteløpere. Alle disse tiltakene bidrar til at interessen for ski er så stor i Norge, uttalte Bjørgen da hun ga jakken til foreningen under VM.

LES OGSÅ: Nå er OL-ringene tilbake i Oslo

Vil videreføre skiglede til barna

Generalsekretær i Skiforeningen, Bente Lier, ønsket alle barna velkommen.

Mannen bak jakkekjøpet, Hans Hermann Horn, var også tilstede. Det var hans ønske at pengene kunne bidra til denne typen aktivitet.

– Jeg er en gammel mann som hele mitt liv har vært svært glad i å gå på ski. Denne skigleden er noe jeg ønsker å videreføre til alle barn, fortalte han til elevene.

LES OGSÅ: Halv pris på billetter gir doblet salg til Holmenkollen

Første gang i Holmenkollen

For mange av barna var dette første gang de fikk stifte bekjentskap med både ski og hopprenn i Holmenkollen. Etter to intense og morsomme timer med skileik var det tid for kombinerthopprenn i Holmenkollen.

– Se, der er Fabian Stang! ropte alle i kor, mens de omringet ordføreren.

Han delte sjenerøst ut autografer før han måtte opp på kongetribunen.

Etter noen minutter dukket plutselig et nytt kjent fjes opp. Selveste Kong Harald stod og vinket ned til barna fra balkongen med et bredt smil om munnen.

Elsker ski

Da hopprennet gikk mot slutten var de blide fjesene et tydelig tegn på at dette var en dag de sent vil glemme. William fra 3A at han hadde hatt det helt topp i dag.

– Jeg elsker å gå på ski, det er min favoritthobby, smilte han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.