RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marit og Rotta

Til alle barns store begeistring tok forfatteren Marit Nicholaysen også med seg rotta Silkesvarten til høytlesning fra Svein og Rotta-bøkene på Oppsal sist onsdag.

Oppsal: Se på den søte halen, mamma!, roper Mia Østom begeistret. Hun er blant de forventningsfulle som har tatt turen til Deichmans filial på Oppsal denne onsdagen for å treffe Marit Nicolaysen. Og Rotta, selvfølgelig.

Alt for Oppsal

Nicholaysen er midt i innspurten på sin siste bok om Svein og Rotta, men var aldri i tvil da hun ble spurt om å stille opp på høytlesning under Østensjø bydelsdager.

Dette er jo bygda mi! For tiden sier jeg nei til alle henvendelser, men jeg nølte ikke da det kom spørsmål om å stille opp i lokalmiljøet. Det er ekstra hyggelig å være med på arrangementer i min egen bydel, sier hun videre.

Rotta Silkesvarten ser også ut til å trives med alt oppstyret og lar seg villig klappes av ivrige barnehender. Dette er sønnen av en filmstjerne, så han er vant med mye oppmerksomhet, sier matmor. Silkesvarten er nemlig resultatet av at to rotter som skulle spille Halvorsen i filmen var av forskjellig kjønn.

På kloakktur

Foruten høytlesning fra boken får både store og små vite litt om hvordan forfatterlivet arter seg. Av og til kan det være vanskelig og slitsomt å være forfatter, men å gjøre undersøkelser i forkant av skrivingen er bare gøy, sier Nicholaysen. Hun forteller om en guidet omvisning i kloakken, om rafting og dragracing, mens publikum lytter med øyne og ører på stilker. Etterpå er det tid for autografskriving, og Silkesvarten må ut av buret igjen for å hilse på fansen.

Gøy også for de voksne

Det var kjempespennende å hilse på Marit Nicholaysen og å høre henne fortelle. Jeg fikk til og med lov til å holde rotta, sier 8 år gamle Eirik Røme Paulsen fornøyd. Han forteller at han er stor fan av bøkene. På spørsmål om hva som er favorittboken hans er det ingen tvil. "Svein og Rotta på rafting". Den er skikkelig kul!

Det er ikke bare barna som har latt seg sjarmere av Nicholaysens bøker.

Voksne synes også de er morsomme. Jeg ler så jeg griner når jeg leser, sier Kristin Ousdal. Rotta derimot, kan hun styre sin begeistring for.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere