*Nettavisen* Nyheter.

Marius (13) tok innersvingen på alle

Marius Hamm med hvit og blå jakke. Til venstre står andrepremievinner Alexander Zarate Frez. Foto: FOTO: Alt arkitektur

– Jeg ante ikke at han var så ung, sier juryleder Karoline Frogner om vinneren av film- og fotokonkurransen «I grenseland».

TROSTERUD/SENTRUM: Torsdag kveld var plassen foran Oslo City fylt av barn og unge, og tilfeldige shoppere stoppet opp og gikk ikke inn i shoppingsenteret. Lyden av fuglekvitter overdøvet biltrafikken og det var ingen reklame å se. I stedet danset grønne bilder med filmer og fotos fra markagrensa over den store skjermen.

LES OGSÅ: Terje Håkonsen skal kåre vinneren

Anledningen var alt. arkitekturs kåring av vinneren av høstens film- og fotokonkurranse «I Grenseland». Målsettingen var å lære om det offentlige rommet rundt markagrensa.

Mer enn 60 bidrag kom inn, til stor glede for juryen og de mer enn 200 publikummerne.


Amandaprisvinner Karoline Frogner og fotolegende Robert Meyer satt i juryen og vurderte filmtalentene, mens Friluftsetatens Reidun Stubbe og Eivind Fivelsdal i Alna Byråd representerte byplanfaget.

Juryens «wild card» var Terje Håkonsen for hans aktive karriere i blant annet Tryvann Vinterpark.

Marius Hamms film «Bermuda» vant 1. premie, og juryen var enstemmig.

– «Bermuda» er veldig presist fortalt. Helt fra anslaget skjønte vi at vi hadde med et filmtalent å gjøre, sier juryleder Karoline Frogner, og forteller at hun ikke ante ikke at filmskaperen var så ung (13 år).

– Markagrensa er et ignorert tema, og det var fint at prosjektet bidro til å gjøre det interessant igjen, sier Marius Hamm fra Trosterud.

Prosjektet er støttet av Groruddalssatsingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.