*Nettavisen* Nyheter.

Markakoret prøver ut Nordpolen

MARKAKORET: Markakoret, foran Tori Bakke, første rekke fra v:Hans Ragnar Aaserud, Gert-Fredrik Malt, Ina von Lukas, Åshild Modahl, Marit Harvold, Hanne Myhrvold, Nina Carlsen, Bård Gunnar Hjelde, Odd Reidar Lie, Per Nordheim, Dag Ødegaard og dirigent Erlend Bronken. Andre rekke, fra venstre: Jørgen Hafstad, Evy Holand, Torun Nilsen, Mette Borchgrevinck, Liv Tveito, Eva Milch, Kristin Rødahl og Thor Thorkildsen. Foto: Foto: Sven Grotdal

– Vi vil gjerne ha med flere i koret, og da blir kanskje onsdagskvelder «langt inni Maridalen» litt for langt for noen, ifølge Tori Bakke i koret.

MARIDALEN:– Det hadde vært fint om flere i dalen hadde ønsket å være med i koret, men det har vist seg å være vanskelig å rekruttere herfra, forteller Tori Bakke i Markakoret.

– Vi er et kor som har utviklet oss hele tiden, og det skal vi fortsette med. Men vi skulle gjerne vært flere, og det ser ut som onsdagskvelder «langt» inne i Maridalen blir litt langt for noen. Mest derfor tester vi nå Nordpolen skole på Sandaker, sier Tori Bakke videre.

25 år

Markakoret er 25 år i år, og Tori var en av stifterne i 1987. Nå er Tori en av bare tre maridøler som er igjen i koret. De fleste av de andre i koret bor i Nordre Aker bydel, men det «pendler» også sangere fra så langt unna som Karihaugen, Ammerud og Slependen.

– Mange av oss har mye gode følelser knyttet til Maridalen kapell, øvelsene og konsertene der. Og det er delte meninger om flyttingen - for meg som maridøl så er det jo litt vemodig å flytte koret ut av dalen, innrømmer Tori.

– Vi er en fin gjeng

– Men uansett så vil vi beholde tilknytningen til Maridalen. Julekonserten er for eksempel en veldig god tradisjon! Vi er en fin gjeng det er lett å bli en del av, vi har en fantastisk dirigent i Erlend Bronken, som får veldig mye ut av oss. Og vårt repertoar er både spennende og bredt repertoar. Det er bare å komme på en øvelse, inviterer Marakoret-veteran Tori Bakke.

Hun legger til at koret også kan høres under Elvelangs 20. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.