*Nettavisen* Nyheter.

Markant økning i månedskortsalget

60 prosent flere månedkort er solgt siden prisen ble kuttet i fjor. FOTO: ARKIV

60 prosent flere månedskort er solgt etter at prisen ble redusert. - Fagfolkene tok feil, sier Venstre til NRK Østlandssendingen.

OSLO: Kritikerne mente priskuttet ville få liten betydning, men der tok de feil, hevder Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Ola Elvestuen.

- Det har vært en stor suksess. Det har blitt en betydelig økning i antall reisende, for eksempel så hadde trikken en markant økning i september ifjor. Det ingen tvil om at dette virker, sier Elvestuen til NRK Østlandssendingen.

Skepsis hos TØI

1. august i fjor ble prisen på månedskortet i Oslo satt ned fra 720 til 550 kroner. Ett år senere er Venstre fornøyd med at partiet fikk trumfet prisreduksjonen igjennom i budsjettforhandlinger med byrådspartiene.

- Motbevist

Ola Elvestuen har grunn til å smile. Månedskortene til Ruter går unna som varmt hvetebrød.

- Transportøkonomisk institutt (TØI) var en av dem som mente at dette ville ha liten betydning. Det er nå motbevist.

Nå oppfordrer Venstre NSB om bedre sitt tilbud til byens trafikanter.

- Tog er det desidert dåligste kollektivtilbudet i Oslo. Lokaltogene må gå oftere. Grorudbanen har 7,5 minutters ruter, dette vil også furusetbanen få, mens jernbanen har halvtimesruter nede i dalen. Det er et paradoks at Oslo og Akershus i år bruker mer penger på drift av kollektivtrafikk en Staten bruker på hele NSB, sier Elvestuen til NRK Østlandssendingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.