RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det var mange fremmøte under den offisielle åpningen av Markaskolen torsdag 17.september.
Det var mange fremmøte under den offisielle åpningen av Markaskolen torsdag 17.september. Foto: FOTO: Elizabeth S. Lingjærde

Markaskolen er åpnet

Endelig har Osloskolene fått et etterlengtet tilbud om Markaskole. En av Norges minste skoler kan nå dele sin nærhet til natur, kultur og opplevelser med sentrumsbarna.

SØRKEDALEN: Det var byrådssekretær for kultur og utdanning Magnus Halle som fikk gleden av å erklære Markaskolen for offisielt åpnet i går. Ved hjelp av grensag og fanfare fra Sørkedalen Brass Band, kunne representanter fra Byråd, Utdanningsetaten, Undervisningsbygg, Sørkedalen FAU og andre gjester bese den tidligere rektorboligen i Sørkedalen, som nå er bygget om til undervisningslokale. Alle Osloskolene får nå tilbud om å benytte tilbudet gratis.

Anvendt matematikk

Rektor ved Sørkedalen Skole, Ida Nordstrand, kunne fortelle at undervisningsopplegget ikke bare er basert på friluftsliv, men anvendt matematikk, naturfag og miljø. Deretter fikk de 72 elevene, som utgjør hele elevmassen ved Sørkedalen skole, oppgaven å ta med følget på tur, ved hjelp av kart og kompass. Turen gikk til en elvebredd, der barna bød på et festmåltid laget over åpen ild. – Natur er også kultur, og det er en stor glede å kunne tilby Osloskolene en nærhet til marka gjennom Markaskolen, sa byrådssekretær Magnus Halle, som overrakte en eske med Kvikk-Lunsj i gave til jublende elever.

Kunst og håndverk

Foruten naturopplevelser vil Markaskolen være et tilbud til alle lærere som ønsker å tilby mer praktisk undervisning. Billedhuggeren og sørkedølen Merete Sejersted Bødtker kunne i den forbindelse vise frem et prosjekt der barna har brukt leire fra Sørkedalselven til å forme byster av sine medlever. Dette under kyndig veiledning i bruk av materialer, mål og tredimensjonalitet. Andre prosjekter var husgeråd laget av bjørnemose og kråkefotplanter.

Lang planlegging

Markaskolen er resultatet av flere års planlegging.

– Det er takket være ildsjeler, som foreldre i nåværende og tidligere driftstyre og foreldreutvalg i samarbeid med bystyret, at vi har Markaskolen idag, sa områdedirektør i Utdanningsetaten Berit Broch. Hun nevnte spesielt foreldrerepresentanten Rolf Bjørum og tidligere rektor Herdis Rasch Engh, som først lanserte ideen i 2008.

Tilstede var også en entusiastisk leder for Bydelsutvalget Vestre Aker; Elin Horn Galtung og kollega Karl Lindstad. Dag Erik Ris fra Byrådsavdelingen, prosjektleder Rolf Skorstad i Undervisningsbygg og Bjørn Hegna fra avdeling for skoleanlegg var også hjertelig tilstede.


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere