RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MYKT MATERIALE: Marmor er såpass mykt materiale, at man ser resultater raskt, sier Linda S. Olsen i Skulpturarena öst. FOTO: NORSK BILLEDHOGGERFORENING
MYKT MATERIALE: Marmor er såpass mykt materiale, at man ser resultater raskt, sier Linda S. Olsen i Skulpturarena öst. FOTO: NORSK BILLEDHOGGERFORENING

Marmorhogst

Se billedhuggere lage kunstverk i marmor på direkten i Billedhoggerparken i helga.

CARL BERNER: Fredag og lørdag fra 10 til 17 har du mulighet til å se ti forskjellige kunstnere forme skulpturer i marmor «live». Det er Norsk Billedhoggerforening som arrangerer marmorworkshop i Billedhoggerparken med adresse Hekkveien 5.

– Workshopen startet på tirsdag, så i dag og lørdag er nok kunstnerne nærmere en finish, sier Linda S. Olsen, prosjektleder i Skulpturarena öst.

Ettersom marmor er såpass mykt, er det ekstra spennende å se hvordan kunstnerne jobber, fordi man raskt kan se et resultat, mener Olsen.

– De skal lage alt fra relieffer til skulpturer, både abstrakte og figurative verk. Ettersom det er en workshop blir det ikke store skulpturer, men heller mindre ting.

Olsen ønsker nå at kunstnere med interesse for å jobbe med marmor. skal få en arena i Oslo der de kan møtes og utveksle erfaringer.

– Mange har til nå dratt utenlands for å hugge. Nå håper jeg vi kan utvikle et miljø her også. Å samles på denne måten er veldig lærerikt, sier hun.

Publikum er selvfølgelig også hjertelig velkommen til å se kunstnerne jobbe.

– Lørdag er sommercaféen vår åpen, så da kan folk også ta seg en is eller vaffel mens de ser på. Og hvis de finner noe de liker ekstra godt, kan man alltids spørre kunsterne om verkene er til salgs, sier Olsen.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere