*Nettavisen* Nyheter.

Marte styrer Bastionen

Den nye sjefen: Marte Bruksaas er leder for 1600 Bastionen-medlemmer. Hun har flere planer på blokka foran årets sesong. foto: alexander synstad

Sørkedalen-jenta Marte Bruksaas (22) styrer 1600 Bastionen-medlemmer. Hun gleder seg til utfordringen.

HOVSETER: Etter ett år som Bastionen-leder sa Tjøstel Lindøe takk for seg før jul. Marte Bruksaas, som er vokst opp i Sørkedalen og nå er bosatt på Hovseter, tok over ledervervet i Bastionen. Dermed har Lyn-patriotene fått en ny sjef som skal lede et ellers ungt styre. Lindøe som nå er nestleder, er rene gamlingen med sine 30 år.

Unge Bruksaas tar utfordringen på strak arm. Og at noen mener at jenter ikke burde lede en supporterklubb, ofrer hun ikke en tanke.

Gutta i Bastionen er ikke mannsjåvinister. Det var en del ivrige sjeler som ønsket meg som leder. Det var veldig hyggelig, og da sa jeg ja. Jeg ser meg selv om en organisator for medlemmene. Det passer meg bra siden jeg jobber med organisering i jobben. Og vi jenter er jo ganske flinke til det, sier Bruksaas med et smil.

Hun berømmer eksleder Tjøstel Lindøe.

Han gjorde en kjempeinnsats. Det er godt å ha ham som nestleder.

Flere medlemmer

15. mars blir det en rekordtidlig åpning av Tippeligaen. Bruksaas har flere mål for sesongen.

Jeg ønsker selvfølgelig at vi skal bli enda flere Lyn-patrioter på tribunen. Fra å ha 100 medlemmer i 1994, er vi nå oppe i 1600. Det er en veldig bra økning. Men det er klart vi ønsker å bli flere, og enda sterkere på tribunen. Vi jobber også med et opplegg for de yngre, Bastionen Yngre. Lyn har et fint tilbud for de minste gjennom Lynus-klubben. Vi ønsker å lage et tilbud for de under 18 år. Ett av tiltakene vil bli egne opplegg for borteturer, for eksempel egne busser, sier Bruksaas.

Har troen

Bastionen har lagt bak seg et turbulent år. Sportslig fikk de en del oppturer, og kunne feire 10.000 dager uten tap for erkefiende Vålerenga. Dårlig økonomi og Mikel-saken la seg som mørke skyer over Ullevål. Klubben ble reddet og Mikel-saken er endelig ute av verden.

Vi har mistet en god del spillere, men jeg tror likevel vi kan gjøre det bra. Jeg synes stallen for 2009 er spennende, og jeg mener vi har et bra utgangspunkt i både spillere og trenerteam.

Bryr seg bare om Lyn

Lyn-supportere måtte tåle en del hånlige kommentarer da de økonomiske varsellampene begynte å blinke. At Lyn fikk 500.000 fra VIF-hovedsponsor Hafslund fikk mange til å flire. Stadig må Lyn-supportere at de er for få og at de er lillebror i Oslo. Sånt bruker ikke Bruksaas mye kalorier på.

Å bry seg med hva andre sier og mener om oss, er ikke vår stil. Vi skal støtte Lyn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.