Marte vant åtte dagers hundeløp i Alpene

Marte Heilemann og hundene fra Maridalen vant Alpen-Trail - i de sveitsiske og italienske alper - i mellomdistanseklassen.

Marte Heilemann og hundene fra Maridalen vant Alpen-Trail - i de sveitsiske og italienske alper - i mellomdistanseklassen. Foto: Privat

Lørdag kjørte Marte Heilemann og hundene inn til seier i Alpen-Trail, etter å ha tilbakelagt 265 kilometer med 9088 høydemeter stigning!

MARIDALEN/ALPENE: Marte Heilemann reiste til Italia med store forhåpninger tidlig i januar. Forventningene var store på forhånd, og Marte tok raskt kommandoen i det åtte dager lange løpet. Til tross for flere uhell underveis, holdt førsteplassen helt inn.

– Jeg vant sammenlagt! 2.plass gikk til tyske Tom Andres 4min 13sek bak og Helmut Peer tok 3plass i sammendraget 6min og 31 sek bak. Vi tre kjørte jevnt på dagens avgjørende etappe inntil jeg hadde samme uhell som i går, bare i dag fikk både jeg og sleden en skikkelig trøkk slik at vi måtte ta det litt rolig for ikke å ødlegge sleden mer i de siste utforkjøringene. Gutta fikk en liten luke på meg, men ikke nok til å true seieren, forteller Marte .

For på etappen fredag, veltet sleden i en utforkjøring, og Marte ble hengende etter hundene, før hun til sluttmåtte slippe sleden. Men heldigvis fikk en løpsfunksjonær stoppet hundene og Marte kunne fortsette nest siste etappene.

Les også: Den ukjente europamesteren

Optimalt!

– Hundene fungerte opptimalt på løpets siste dag og lederhundene Mystic og Gwen gjorde en kjempejobb i den krevende løypa, som forøvrig var full av folk ute på tur for å nyte det strålende påskeværet i Dolomittene. i dag. Nå gjenstår bare banketten!, sier den glade hundekjører-vinneren.

Marte deltok i ”mellomdistanse”, og med 21 spann i samme klasse. Mer om løpet finner du på www.alpentrail.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag