RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marte vant åtte dagers hundeløp i Alpene


Marte Heilemann og hundene fra Maridalen vant Alpen-Trail - i de sveitsiske og italienske alper - i mellomdistanseklassen.
Marte Heilemann og hundene fra Maridalen vant Alpen-Trail - i de sveitsiske og italienske alper - i mellomdistanseklassen. Foto: Privat
Lørdag kjørte Marte Heilemann og hundene inn til seier i Alpen-Trail, etter å ha tilbakelagt 265 kilometer med 9088 høydemeter stigning!

MARIDALEN/ALPENE: Marte Heilemann reiste til Italia med store forhåpninger tidlig i januar. Forventningene var store på forhånd, og Marte tok raskt kommandoen i det åtte dager lange løpet. Til tross for flere uhell underveis, holdt førsteplassen helt inn.

– Jeg vant sammenlagt! 2.plass gikk til tyske Tom Andres 4min 13sek bak og Helmut Peer tok 3plass i sammendraget 6min og 31 sek bak. Vi tre kjørte jevnt på dagens avgjørende etappe inntil jeg hadde samme uhell som i går, bare i dag fikk både jeg og sleden en skikkelig trøkk slik at vi måtte ta det litt rolig for ikke å ødlegge sleden mer i de siste utforkjøringene. Gutta fikk en liten luke på meg, men ikke nok til å true seieren, forteller Marte .

For på etappen fredag, veltet sleden i en utforkjøring, og Marte ble hengende etter hundene, før hun til sluttmåtte slippe sleden. Men heldigvis fikk en løpsfunksjonær stoppet hundene og Marte kunne fortsette nest siste etappene.

Les også: Den ukjente europamesteren

 

Optimalt!

– Hundene fungerte opptimalt på løpets siste dag og lederhundene Mystic og Gwen gjorde en kjempejobb i den krevende løypa, som forøvrig var full av folk ute på tur for å nyte det strålende påskeværet i Dolomittene. i dag. Nå gjenstår bare banketten!, sier den glade hundekjører-vinneren.

Marte deltok i ”mellomdistanse”, og med 21 spann i samme klasse. Mer om løpet finner du på www.alpentrail.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere