RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marte Wulff fra Frogner og Kristianssand har blomstret som artist på egne bein de siste årene. Tirsdag kan du høre og se henne i aksjon.
Marte Wulff fra Frogner og Kristianssand har blomstret som artist på egne bein de siste årene. Tirsdag kan du høre og se henne i aksjon.

Marte Wulffs lekre låter

Man tager: En vakker stemme, velskrevne tekster, fengende melodier, og rister litt rundt. Resultat: En perfekt musikalsk cocktail!

FROGNER/SENTRUM: 25-årige Marte kommer fra Kristiansand, men bor både på Frogner og i København.

Når hun ikke pendler, drysser hun ut lekre låter. Platen "Jacket" lyste opp på artisthimmelen i 2006. Det var ikke et lysblaff, men en fullkommen ny sol. "Jacket" ga henne en Spellemannsnominasjon som beste nykommer!

Ikke rart; låter som "The Boat", "Carousel", "Lady" m.fl. er som silke i øret. I fjor kom oppfølgeren "Safety Pins", som bokstavelig talt er full av godlåter; "Always Making Plans", "Full Stop", "Last Dance", "Float", "Accident"…

5. februar kan du nyte stemmen hennes på Herr Nilsen. Men hvordan startet karrieren?

Musikalsk bakgrunn

- Jeg kommer fra en musikalsk familie. Det var mye sang og musikk da vi vokste opp, så det kan vi alle sammen. Jeg har vært med i kor også, men begynte ikke å synge solo før i slutten av ungdomsskolen. Jeg merket at det var noe jeg kunne godt, da ville jeg gjerne fortsette med det!

- Du har sunget i The Love Connection, bandet til Thom Hell. Nå er du blitt selvstendig sangdrivende. Hvordan føles det å ha tatt neste steg?

- Det begynte jo veldig annerledes. Jeg har sett og lært en del ting på forhånd, det er en stor fordel. Har vært med mye rundt uten å ha alt fokuset på meg selv. Det er annerledes å skrive selv, ikke bare være bandmedlem. Det er mer givende, man får mer tilbake jo mer man gir. Og det er veldig gøy!

Inspirert av livet

- Hva inspirerer deg til å lage en fin ny låt?

- Hva som helst, egentlig. Da jeg begynte, ble jeg gjerne inspirert når det hadde skjedd noe spesielt, noe som gjorde inntrykk på meg. Det må være noe personlig, noe jeg kan legge følelsene i, i hvert fall. Jeg liker godt å skrive tekster. Jeg blir inspirert av livet selv. Og jeg liker veldig godt å spille piano!

- Har du noen yndlingslåt blant dem du har skapt selv?

- Hm... Jeg liker ganske mange av dem, blir glad i det jeg har et personlig forhold til. På den siste plata liker jeg godt den som kom ut som egen single også: "Last Dance". Den bare kom! Helt naturlig. Jeg skrev den på veldig kort tid, så satt den på plass. Den er fin å spille også.

- Har du noen forbilder? Noen du liker spesielt godt å høre på?

- Jeg hører mye musikk, men kan ikke høre andre artister i min musikk, for å si det sånn. Men Ryan Adams har mange fine låter, og legger sjela si i det. Min musikk er et sammensurium av alt jeg hører, på en måte. Noen mener jeg minner om andre damer som synger og spiller piano, men damer og piano er jo ingen egen sjanger. Jeg prøver å lære meg å spille gitar for å variere litt. Men det er ikke så lett!

- Du var med på en musikkfestival i Texas i fjor? South By South West. Den betegnes jo som verdens viktigste?

- Vi sendte en egen delegasjon ned dit, jeg holdt en liten konsert alene. Det var fint, og veldig spesielt. Vi har jo sett mye av USA på TV, men å oppleve det på nært hold var annerledes. Verdt å ta med seg. Jeg sang alene, og skulle overdøve 50 andre band i teltet ved siden av. Utrolig gøy! Det fine med å dra på turné, er at du får reise mye rundt og se en masse steder. En stor bonus!

- Har du spennende framtidvyer?

- Det er viktig at det jeg gjør, er lystbetont, at man kan være så lykkelig som mulig. Jeg vil gjerne gi ut flere plater med jevne mellomrom. Har lyst til å jobbe med forskjellige mennesker, lære mye og utvikle meg. Det hadde vært flott å gi ut Den Perfekte Plate som jeg var 100 prosent fornøyd med! Men det vil nok aldri skje. For man vil alltid gjerne gjøre det bedre, sier Marte.

Tirsdag 5. februar holder Marte konsert på Herr Nilsen, sammen med gitarist Nicolai Funch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere