RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin Skogholt klar for The Arctic Challenge

Martin Skogholt (25) fra Kjelsås vant lørdag Norgescupløpet i slopestyle på Ringkollen. Dermed er han kvalifisert for neste helgs snøbrettfest The Oakley Arctic Challenge.

RINGKOLLEN / KJELSÅS: Etter seier i lørdagens Norgescupløp i slopestyle på snøbrett, er Martin Skogholt kvalifisert til The Oakley Arctic Challenge, en av verdens mest prestisjetunge snøbrettkonkurranser. Den går av stabelen i Wyllerløypa i Tryvann Vinterpark kommende uke, og Skogholt er storfornøyd med å ha kvalifisert seg:

– Bare det at jeg får være med der er helt rått. Å få kjøre sammen med de gutta der, bare det å få kjøre den parken - det er helt fantastisk, sier han, og forteller at det at han er selv er oslogutt gjør det ekstra spesielt:

– Ja, helt klart. Det er jo på Tryvann jeg kjører hver dag, så det blir spesielt å få være med på noe så stort i det som er hjemmebakken min.

Selv om Martin nå skal være med i The Oakley Arctic Challenge for første gang, er han ikke særlig nervøs.

– Nei, det blir bare kult. Jeg gleder meg bare til å kjøre, resultatene er mindre viktig, sier 25-åringen, og fortsetter:

– Og så er det jo gøy at andre jeg kjenner skal være med også, for eksempel henger jeg en del med Per Iver Grimsrud til vanlig.

– Noe av det største

– Hvor stort er The Oakley Arctic Challenge for utøverne?

– Det er noe av det største man kan være med på innen snowboard, og ekstra spesielt siden det er Terje Håkonsen sin event. Jeg har alltid syntes at det er en av de beste konkurransene å se på, og det er jo ikke hver dag alle de beste snøbrettkjørerne i verden er samlet i Oslo, sier Skogholt.

Martin Skogholt forteller at han ikke har særlig store forhåpninger om en topp-plassering i The Oakley Arctic Challenge, der startfeltet blant annet inneholder alle de sju beste løperne fra årets slopestyle-finale i X Games.

– Jeg vil jo selvsagt gjøre det best mulig, men det er så mange gode kjørere. En finaleplass er nok nesten umulig i et så sterkt startfelt, så godt som alle er nok bedre enn meg, ler Martin.

Kjelsås-gutten forteller at han kommer til å fokusere på sitt eget løp, og kanskje lære et par nye triks. Resultatmessig får det gå som det går.

– Jeg er storfornøyd uansett, sier Skogholt, som forteller at han tror hans styrke som snøbrettkjører er at han er veldig trygg på de triksene han kan, og at han derfor kan utføre dem nesten uansett hvilke løyper han kjører i.

Alle er favoritter

For Martin og de andre utøverne starter The Oakley Arctic Challenge med trening tirsdag og onsdag, før det torsdag skal kjøres kvalifisering til fredagens semifinaler. Finalene kjøres lørdag.

– Det blir trening i Arctic-løypa hele neste uke, så da handler det om å bli kjent med løypene og hoppene, sier Skogholt, som gleder seg til å prøve seg på de store hoppene i løypa:

– Ja, det er nesten ingen steder man kan øve seg på så store hopp i Norge, mens de andre gutta i startfeltet kjører jo på så store hopp nesten hver gang de konkurrerer.

– Hvem ser du på som dine tøffeste konkurrenter?


– Alle, ler Martin, og fortsetter: – Det er så mange gode kjørere, så man kan egentlig bare velge og vrake i favoritter på startlista.

Høyt nivå i Norgescupen

Skogholt forteller at hovedmålet hans for sesongen var å kvalifisere seg til The Oakley Arctic Challenge, men at han vil fortsette å kjøre i Norgescupen, som han leder, også etter neste helgs storarrangement.

– Kanskje går jeg for sammenlagtseier, men nivået i Norgescupen har blitt sykt høyt de siste årene, sier 25-åringen.

– Det er veldig mange gode, unge kjørere som deltar, jeg som blir 26 i år er jo nesten avdanka, sier Skogholt, som også har planer om å delta i NM.

– Ja, man blir jo bedre av å kjøre konkurranser. Og det er så mange flotte snøbrettparker rundt om kring i Norge, og veldig mye bra folk i miljøet.

Men først står altså The Oakley Arctic Challenge for tur, og Martin Skogholt gleder seg som en unge:

– Det blir helt konge!

PS: The Arctic Challenge arrangeres i Wyllerløypa til helga. I år er det gratis adgang for publikum, og arrangørene oppfordrer tilskuere til å ta buss (rute 41) til arrangementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere