RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marvel: Ultimate Alliance 2


TØFF I TRYNET: Ikke ypp med disse gutta.
TØFF I TRYNET: Ikke ypp med disse gutta.
Hvem trodde mishandling av tommelen din kunne være så gøy?

SPILLVERKET.NO:
Livet som superhelt er ikke alltid like lett. Ikke bare skal du bekjempe superskurker i alle farger og fasonger, men du må også passe på ryktet ditt. Hva publikum mener om deg, kan være forskjellen mellom det å bli oppfattet som superhelt eller terrorist.

Les også: Anmeldelse av Batman: Arkham Asylum.

Gul spandex?

Styrken til et spill som dette ligger i figurgalleriet. Du har til enhver tid fire helter på laget ditt, og dette gir deg store muligheter til å skreddersy drømmelaget.

Hver helt har sine styrker og svakheter naturlig nok, og gjennom kampanjens 12-14 timer er det opp til deg å velge fire stykker som utfyller hverandre. Du kan når som helst bytte ut en av dem om du ønsker.

Den største faren er at du velger de som du selv synes er kulest, og lar det bli med det. I utganspunktet har ikke det så mye å si for vanskelighetsgraden eller progresjonen, du kan spille med favorittene dine gjennom hele spillet om du vil.

Derimot vil du noe få ganger treffe på fiender som tåler veldig mye av en type angrep. Om du ser at angrepene dine har liten virkning, er det på tide å bytte ut en av heltene.

Til tider kan skjermen være fylt av fiender, og det kan være smått frustrerende å finne igjen akkurat den figuren du styrer blant alt kaoset på skjermen. Selv om kameraet gir god oversikt over det som skjer, er det ikke alltid like lett å skille mellom de individuelle fiendene og heltene dine. Velger du en av de større heltene, The Thing for eksempel, eliminerer du det problemet.

No rest for the wicked

Gjennom hele spillet finner du små bonuser, i form av audiologger eller informasjonsmapper. Mellom hvert oppdrag får anledning til å lese gjennom all informasjonen du har samlet.

Det finnes mapper på mange av heltene, samt informasjon om spesielle steder du har besøkt. Selv om denne informasjonen ikke er så veldig utfyllende, er det likevel kjekt å kunne lese om de forskjellige superheltene og superskurkene du nettopp har banket.

Mange av figurene i spillet er av en heller absurd natur. Ta Penance for eksempel, som har på seg en drakt med 612 pigger som stikker inn i kroppen. Eller Deadpool, som tror han er med i et tv-spill.

Marvel har over et halvt århundre med tegneserier å hente figurer og historier fra. Det krever derfor en stødig hånd å formidle dette gjennom et annet medium enn tegneserier. Batman: Arkham Asylum putter nesten alt Batman-universet har å tilby i ett spill og lar hver del spille sin rolle. Ultimate Alliance 2 gjør det samme.

Her vil du finne alle de kjente superheltene som Spider-Man, Iron Man, Hulken, Fantastic Four og Wolverine. I tillegg vil du også finne flere mindre kjente helter som Ms. Marvel, She-Hulk og mange andre. Hver helt tar med sin egen spesielle væremåte til laget, og historien forøvrig, noe som gjør kampene spesielt stilfulle.

Fra Wolverines dyriske angrep, til Deadpools elegante kontroll over sverd og pistoler. Det hjelper derfor veldig at spillet til tider kan se veldig pent ut.

Hvem er din favoritthelt? Diskutér på Diskusjon.no.

Historie i fokus

Man får litt assosiasjoner til Watchmen etter hvert som historien utspiller seg, og det er spennende å se om Iron Man og Captain America vil utrydde hverandre til slutt.

Figurene i spillet har sitt opphav fra et detaljrikt univers, og det er gjerne ikke like lett å formidle dette i et spill. Likevel skal utviklerne ha kudos for å virkelig frembringe særegenhetene til figurene, både i filmsekvensene og i spillet forøvrig. Til og med skaperen til mange av heltene, Stan Lee, har en aldri så liten cameo i spillet. Det viser at det ligger mye kjærlighet for både Marvel-universet og tegneserier i dette spillet.

Selv om mange av heltene og skurkene gjerne er litt obskure for oss som ikke eier hvert eneste eksemplar av Fantastic Four, lærer man fort å like dem. Mange av disse heltene har tross alt overlevd over 50 år i tegneserieformatet. Og det er ikke uten grunn.

Liker du slåssing og/eller superhelter, er dette en liten sjarmør som bør være i spillbiblioteket ditt.

Les hele anmeldelsen på Spillverket.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere