*Nettavisen* Nyheter.

Masse fart med Mezzoforte

I høst tok Romsås Janitsjar kontakt med islandske Mezzoforte som herjet hitlistene på begynnelsen av 80-tallet. Søndag spiller de sammen på Rockefeller.

Romsås: Rett før jul lanserte Mezzoforte en ny plate. Den verdensberømte islandske gruppa herjet hitlistene i Norge i 1982/83 med melodien "Garden Party". De siste årene har de turnert i 30 land og gitt ut 11 album.
Et forbilde
Det var mens gruppa var på Norgesturné at dirigent og arrangør i Romsås Janitsjar Bjørn Morten Kjærnes tok kontakt.
- Mezzoforte er et forbilde for de som driver med en viss type musikk. Jeg tror de valgte å takke ja til tilbudet fordi vi er de første som har tort å spørre.
Kjærnes er vant til å jobbe med store artister, og det kan også ha vært en medvirkende årsak til at gruppa søndag spiller på Rockefeller sammen med Romsås Janitsjar.
- Heldigvis er de mennesker som oss andre. Jeg har tidligere gjort arrangement for korps, så noen av de gjenkjente nok navnet mitt. De visste at jeg hadde jobbet for Warner Bros, så de skjønte at jeg var seriøs.
En annen vri
Kjærnes er ikke nervøs selv om korpset hans aldri tidligere har spilt med Mezzoforte. Før konserten starter søndag møtes Mezzoforte og janitsjarkorpset for første gang - til generalprøve.
- Vi leker ikke denne konserten, men vi gjør det for at publikum skal få en litt annen vri på vanlige Mezzofortekonserter. Under konserten får Mezzoforte mulighet til å få med en klangverden bak som gjør at låtene får et annet innhold enn de vanligvis har, forteller dirigenten og fortsetter:
- Jeg har jobbet med dette i 20 år. Ofte blir slike konserter fantastiske; de profesjonelle yter mer fordi de merker gleden og entusiasmen til de amatørmessige.
Men før det braker lås, har dirigenten nervene under kontroll.
- Stemningen i korpset er veldig god. Vi er godt forberedt, og vi er virkelig klare for det her. Det er klart man alltid er spente, men på en positiv måte. Jeg er mest spent på hvordan kjemien fungerer på generalprøven, smiler Kjærnes som har skrevet arrangementene som skal fremføres på Rockefeller søndag.
Dørene på Rockefeller åpnes klokka 1800. Forhåndssalg av billetter kan kjøpes for 150 kroner gjennom korpset, eller for 200 kroner på Rockefeller.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.