Massiv leteaksjon etter Sigrid i helga

Margot Kalstad og Christian Incerti fra Nøklevann roklubb bisto i letingen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne lørdag.

Margot Kalstad og Christian Incerti fra Nøklevann roklubb bisto i letingen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne lørdag. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Rundt 300 frivillige møtte lørdag opp for å lete etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, som forsvant for en uke siden. Søket fortsetter i dag.

Flere hundre bisto i søket etter Sigrid Giskegjerde Schjetne lørdag, blant annet her i Nøklevann. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

NØKLEVANN: Lørdag ble det blant annet lett etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i Nøklevann.

Margot Kalstad og Christian Incerti fra Nøklevann roklubb var blant mange som var med å lette etter Sigrid i Nøklevann.

FØLG SAKEN OM SIGRID GISKEGJERDE SCHJETNES FORSVINNING HER

– Det verste som har skjedd

Mange i bydelen ønsker å bidra til å finne Sigrid.

– Dette er det verste som har skjedd i bydelen, sier en mann som har vært med har lett tidligere i uka.

Han har også planer om å være med å lete senere i helga.

LES OGSÅ: Slik så Sigrid Giskegjerde Schjetne ut da hun forsvant

Rørt over frivilliges innsats

Lørdag la SV-politiker, og nærmeste nabo til Sigrids familie, Marianne Borgen ut følgende melding på den åpne Facebook-gruppen "Finn Sigrid Schjetne i god behold!".

Foreldrene og vennene til Sigrid er rørt og sterkt takknemlig for det store engasjementet som folk viser, ved sine mange aktiviteter, tips og ideer. Dette er til stor hjelp og sterk støtte.

Letingen fortsetter søndag, og nå klokka 12 var det ny samling for de mange frivillige.

LES OGSÅ: Følger letingen etter Sigrid på Facebook

Kartlegger telefontrafikken

Politiet har foreløpig lite nytt å melde, men søndag formiddag skriver VG Nett at politiet nå er i ferd med å kartlegget all trafikkdata fra Sigrids telefon.

Telefonen ble funnet like etter at Sigrid forsvant, ved Østensjø Kanvasbarnehage. Det er blant annet sendt en tekstmelding fra telefonen klokka 00.15, men det har vært spekulert i at det ikker Sigrid selv som har skrevet meldingen.

– Gjennomgangen av teletrafikken er veldig viktig for oss. Vi har satt mye ressurser på dette. Det er ingeniører ved Kripos som jobber med telefonen til Sigrid i håp om at det ligger informasjon i den som kan hjelpe oss videre. At det kan ligge informasjon i telefonen om bevegelser, er selvfølgelig noe vi jobber med, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til VG.

– I området ved Østensjø er det både 2G- og 3G-baser, så all mobiltrafikk blir registrert, enten det er telefonsamtaler, SMS eller datatrafikk, opplyser Torstein Olsen, direktør i Post- og teletilsynet til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.