RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Linderud skole er en av skolene i Groruddalen som nå får oppgradert uteområdet.
Linderud skole er en av skolene i Groruddalen som nå får oppgradert uteområdet.

Massiv utbedring av skolegårder

Undervisningsbygg skal oppgradere uteområdene ved seks skoler i Groruddalen.

GRORUDDALEN: I alt 22 skoler i Oslo får en lenge etterlengtet rehabilitering av uteområdene. Lokalavisen Groruddalen bringer her oversikten over hva som skal gjøres på de skolene som ligger i Groruddalen.

Stovner

På Stovner skole skal sanden under lekeapparatene i skolegården erstattes med gummi som fallunderlag. Sandkassen som står inntil bygningen skal fjernes for å bedre leke- og utemiljø. Dette vil også lette vedlikeholdsarbeidet utendørs for vaktmesteren.

Etter planen skal oppgraderingen være ferdig i løpet av oktober.

Linderud

På Linderud skole skal et gammelt lekeapparat fjernes, mens et annet og nyere skal oppgraderes for å få flere funksjoner.

Et nytt toseters huskestativ skal settes opp der hvor terrengsklien står i dag. Dette vil også gi elevene med spesielle behov et bedre tilbud på uteområdet. Gummi skal erstatte sand som fallunderlag.

Utbedringene skal etter planen være ferdig i løpet av september.

Rødtvet

På Rødtvet skole er en fugleredehuske, som var i dårlig forfatning, allerede fjernet. Området rundt inngangspartiet skal oppgraderes. Her skal det fjernes mye sand og gummi skal legges som fallunderlag.

Skolen er en av tretten skoler hvor hele uteområdet skal planlegges på nytt. Arbeidet skal utføres og ferdigstilles våren 2009.

Hasle

I skolegården på Hasle skole skal området tilpasses bedre for skolens handikappede elever.

Det er et viktig mål at uteområdet integrer elevene med spesielle behov i større grad, sier Informasjonsrådgiver Tone Sundnes Reiten i Undervisningsbygg til Lokalavisen Groruddalen.

I tillegg skal flere apparater fjernes eller omplasseres.

Det skal velges nye apparater som vil stimulere sanser som hørsel og syn, samt motivere for fysisk aktivitet i nærheten av bakken. Ved at dette området brukes til aking i vinterhalvåret, sikrer det også at denne delen gir et tilbud året rundt. Plasseringen av disse skal sikre en bedre utnyttelse av utearealet, sier Sundnes Reiten.

På gressflaten utenfor rektors kontor skal det settes opp en vippehuske med svevende og svingende huskebevegelser. Busker inntil leskuret skal beskjæres og en platting med bord og krakker skal settes opp.

Også her skal sand erstattes med gummi under lekeapparatene. Arbeidet er planlagt ferdigstilt i løpet av høsten.

Jeriko

På Jeriko skole er en fugleredehuske i dårlig forfatning fjernet. En ny huske er allerede satt opp på et annet sted for å utnytte arealet bedre. I tillegg skal det settes opp et toseters huskestativ og sand skal byttes ut med gummi rundt lekeapparatene.

En tribune og hinderløypa på skolen er i dårlig stand og vil bli utbedret.

Volleyballbanen ble gravd ut og drenert i fjor. Det gjenstår noe arbeid, og dette skal gjennomføres i høst.

Ved SFO-en er et lekeapparat fjernet. All sand i dette området skal fjernes for å bli erstattet av gummi. Det skal settes opp et nytt huskestativ og lages en sittegruppe i dette området av skolegården.

Arbeidet skal stå ferdig i løpet av høsten.

Tveita

På Tveita skal et nytt huskestativ erstatte det gamle.

Det nye huskestativet skal plasseres nærmere gjerdet enn det gamle var, med huskeretning langs gjerdet. Det vil frigjøre arealet i større grad med tanke på andre aktiviteter, og samtidig øke sikkerheten, forteller Sundnes Reiten.

Hele skolegården på Tveita skole skal behandles med hensyn til plassering, funksjoner og underlag.

Planleggingen vil skje i høst, mens arbeidet skal gjennomføres og ferdigstilles i løpet av neste vår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere