RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mat, musikk og muntre mennesker


festivalstemning: Knallsuksess for Furusetfestivalen .«Mat og musikk uten grenser » er en sikker oppskrift, og lokker både ung og gammel opp fra godstolen og til det flotte møtestedet i Furuset aktivitetspark.
festivalstemning: Knallsuksess for Furusetfestivalen .«Mat og musikk uten grenser » er en sikker oppskrift, og lokker både ung og gammel opp fra godstolen og til det flotte møtestedet i Furuset aktivitetspark.
Tebriz kufte, gorme sabzi, zeres polo, nan kebab, boforot eller korme keche er god mat. Og god mat er kultur!

FURUSET: Om navnene på rettene kanskje høres litt eksotiske ut, ville selv en hedmarking fort skjønt at dette er «kjøttkaker, lefseklining og smultringer» i fristende forkledning.

Del på Facebook

Mens ildsjelene rigger telt og all verdens kokker kommer med «sendamat» har de første gjestene fått godt å spise.

– Vi kommer mest for maten, men med finværet og musikken blir det jo skikkelig stemning og, sier Tu An Ngo og Haakon Askim Vatne, fra Ammerud, som mesker seg med marokkansk tachine.

Initiativ

Til en sakte blues fra Tad & Svena på scenen, går praten livlig rundt om alle langbordene.

– Bydel Alna er Norges femte største kommune, så tre festivaler på en dag må være flott, sier bydelsdirektør Erik Kjeldstadli fornøyd og legger til:

– Det er uttrykk for lokalt initiativ, og ikke minst er det ok at de lager festivalene ut ifra egne forutsetninger.

Stemningen

Hvite telt kranset sletta og lokket med mat og fristelser fra mange land.

Furusetfestivalen, som dette året varer fire dager til ende, er en fest for både unge, voksne og viltre besteforeldre. En fest som favner vidt og som engasjerer.

– Det er fint å kunne fortelle om sitt hjemland på denne måten. Gjennom god mat og hyggelig prat, sier Shervinobkt Najappour.

Hun kommer fra Aserbajdsjan og byr på tebris kufte. Store kjøttboller, godt krydret og lukter himmelsk.

Og slik var det mulig å gå fra bod til bod og spise frokost, lunsj, middag og kveldsmat uten å tømme lommeboka. Og for å få plass til alt var det ypperlig anledning til å svinge seg til rytmer fra verden rundt. Alt fra stemningsbilder med Busi N`Cube m/band til Ompakara som tok av med sine spinnville variasjoner over balkanmusikk eller «gangsterpolka».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere