*Nettavisen* Nyheter.

Mathea (14) kåret til Norges beste

Fantastisk scoring: Mathea Fischer (venstre) jubler sammen med Ramona Wais etter sin fantastiske scoring mot Østerrike. Foto: Foto: Thomas Granerød

14-årige Mathea Fischer fra Manglerud Star deltok i U18 VM i ishockey i Tromsø forrige uke - og ungjenta imponerte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beviset: Mathea Fischer fikk en Tissot-klokke som bevis på at hun var kåret til Norges beste spiller i U18 VM. Her sammen med generalsekretær i NIHF Jon Haukeland og IIHF-representant Beate Grupp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stor turnering: Madelen Rognaldsen spilte en kjempeturnering for det norske U18-landslaget.

TROMSØ: Som den yngste utøveren i verdensmesterskapet i ishockey for jenter under 18 år satte Mathea Fischer fra Manglerud Star solide spor etter seg.

Overrasket

Mathea ble like så godt valgt til Norges beste spiller under turneringen, en utmerkelse hun virkelig satte pris på.

– Det var utrolig overraskende og noe jeg aldri hadde forventet, jeg ble faktisk helt satt ut, men er kjempeglad for den utmerkelsen, forteller Mathea til Nordstrands Blad.

Håpet på medalje

Norge endte til slutt på en fjerdeplass i turneringen, en plassering som der og da var skuffende for Mathea og resten av det norske landslaget;

– Vi hadde jo så klart håpet på å få med oss en medalje, men det var kjempegøy uansett - og det er et stort minne for resten av livet, fortsetter Mathea med et stort smil.

Åtte målpoeng

Norge vant to av sine fem kamper i Tromsø ishall mot henholdsvis Slovakia (7-2) og mot Storbritannia (2-1). På disse fem kampene noterte Norge seg for 13 mål, tre av dem signert Mathea Fischer - i tillegg hadde hun hele fem målgivende pasninger.

Dette sørget for åtte poeng totalt og en tredjeplass i poengligaen, en utrolig prestasjon for en spiller som fylte 14 år sist oktober.

– Det gikk over all forventning det hele og det er selvfølgelig kjempemorsomt å komme så høyt opp på poengligaen i en turnering med så mange gode spillere, sier Mathea.

Satser på Sotsji 2014

Som et resultat av Mathea sin kjempeinnsats så ble hun også tatt ut til samling med A-landslaget i slutten av januar.

For å kunne spille seniorhockey på landslagsnivå så må Mathea ha fylt 16 år, men det er tydelig at landslagsledelsen ser et enormt potensiale i jenta fra Manglerud.

Vinter-OL i Sotsji i Russland 2014 holder akkurat for Mathea, da er hun 16 år - og Mathea selv har følgende å si om en eventuell deltakelse.

– Det er min store drøm. Jeg skal trene og satse alt på å få oppleve OL. Men, før det så håper jeg å kunne spille college-ishockey i USA, avslutter Mathea Fischer ovenfor Nordstrands Blad.

Talentfabrikken

Manglerud Star var også representert ved Madelen Rognaldsen (15) under mesterskapet i Tromsø. Madelen fikk mye spilletid og viste seg som en av Norges aller beste spillere.

Med andre ord, det er overhodet ikke bare gutter som utmerker seg fra talentfabrikken Manglerud Star.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.