*Nettavisen* Nyheter.

Mathea byttes med eventyrborg

Lekeanlegget, båten Mathea, i Frognerparken rives i disse dager. Et nytt lekeanlegg skal erstatte den 10 år gamle båten. Dette skal være ferdig i sommer.

Frogner: Innen 1. april skal lekebåten være revet, og allerede i sommer skal et nytt lekeanlegg være på plass. Rivingen startet tidligere denne uken, og det vil ikke være mulig å leke på denne plassen mens arbeidet pågår.

Det nye anlegget skal være en slags eventyrborg. Målgruppen for denne borgen er barn mellom 1-8 år. Detaljene om hvordan borgen vil se ut, er ikke helt klare ennå.
Grunnen til at båten Mathea skal byttes ut er at den nå er gammel og slitt. Den ble bygget før "Foreskrift om sikkerhet ved lekeplassutstyr" ble vedtatt.

Bra med noe nytt

Frogner meninghetsbarnehage er flittige brukere av båten. De er jevnlig i Frognerparken for å leke på gamle Mathea. Til tross for at de er glad i båten, er de fornøyd med en utskifting.

Båten er ikke vedlikeholdt godt nok, så det er bra at det skal komme noe nytt. Men det er viktig at vedllikeholdet blir bedre på det nye lekeanlegget, sier Gro Warvik, som jobber i barnehagen.

Det er greit om det kommer noe nytt, så lenge det blir like bra å leke på som båten, mener Ann Karin Flåt.

Begge er enige om at det blir godt med en utskifting og at de kommer til å bruke det nye anlegget om ungene liker det.
Et av barnehagebarna synes det skulle bli bygget et gummislott som de kan skli i.

Borgen mer sikker

Friluftsetaten står for riving og bygging på denne plassen. Om få uker vil alle detaljene om det nye anlegget være klart.

Det nye anlegget vil stå klart i juli i år, forteller Emil Agervik, ved Friluftsetaten.
Vi har valgt at det nye bygget skal være i form av en borg. Dette på bakgrunn av området. Båt er ikke det beste temaet i Frognerparken, legger han til.

Mathea er altså rett og slett ikke trygg å leke på lenger. Den har også vært vanskelig å holde vedlike. Dette skal endres på nå.
Det nye apparatet skal kreve et enklere vedlikeholdsarbeid, og materialene vil være anderledes enn de båten har. Materialet har blitt veldig dårlig med årene, forteller Agervik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.