RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mathilde trener seg opp i skog og mark


Nordstrandsspiller Mathilde Andresen har skiveutglidning i ryggen og går mye i skog og mark for å trene seg opp.
Nordstrandsspiller Mathilde Andresen har skiveutglidning i ryggen og går mye i skog og mark for å trene seg opp. Foto: Alle foto: Solfrid Therese Nordbakk
Håndballspiller Mathilde Andresen (20) fra Nordstrand sliter med skiveutglidning i ryggen. Hun bruker skog og mark i et forsøk på å komme seg tilbake på banen.

MUNKELIA: – Det er en deilig måte å komme seg ut i naturen på. Frisk luft og mykt underlag. Man føler at man er litt i sin egen verden, sier Mathilde til dittOslo.no.

For 20-åringen, som har fått påvist skiveutglidninger i ryggen (prolaps), er det motiverende å være ute i naturen.

– Du får mye tid til å tenke og du føler at det er noe du kan gjøre og føler at det er noe som funker for ryggen. At den holdes i sjakk når jeg er ute og går. Det gjør at det kribler i beina etter å gjøre noe mer aktivt, sier håndballspilleren.

LES OGSÅ: På skole med NIF-heltene

Skiveutglidning

Men per i dag er Mathilde langt unna det. Det er halvannet år siden hun begynte å merke at noe var galt.

– Jeg merket at jeg var mye stiv i ryggen og slet med hverdagslige ting som å ligge på magen. Jeg trodde egentlig ikke at det var noe alvorlig. Bare at det var en smell som gikk over, sier Mathilde.

Hun ble sendt til MR i slutten av november. Svaret om skiveutglidningen kom i begynnelsen av desember, men Mathilde innså ikke helt hvor alvorlig det var.

– Jeg har hatt mye småskader, så jeg trodde at det kunne gå over med litt hvile, sier Nordstrand-spilleren.

Etterhvert begynte hun å kjenne at det ble verre.

– Høyrebeinet begynte å dovne bort, og jeg hadde mer smerter på dagtid enn jeg hadde før. Da ble jeg sendt videre til en annen fysio, sier Mathilde.

LES OGSÅ: Skuddbom ødela for Nordstrand

Uviss fremtid

Der fikk hun beskjeden hun hadde gått og ventet på den siste tiden.

– Det er ingen garanti for verken det ene eller det andre med tanke på om jeg kommer tilbake eller ikke, forteller 20-åringen.

– Hva tenker du om det?

– I det ene øyeblikket er man møkk lei. Jeg har operert skulderen og sliter fortsatt med den, og jeg har hatt mange småskader. Jeg lurer på hvor jeg skal finne motivasjon. Man vet aldri hvordan denne skaden utvikler seg fra dag til dag, sier Mathilde.

Finner motivasjon på jobb

Til vanlig jobber venstrebacken som fast assistent på Munkelia barneskole og på aktivitetsskolen. Hun har blitt anbefalt å ta sykemelding av fysioterapeuten på grunn av belastningen på ryggen.

Sykemelding er imidlertid ikke i hennes planer, for det er på jobb hun har funnet ny motivasjon og glede til å komme tilbake på banen.

Jeg stortrives i jobben min med barn. Det er alltid gøy når de kommer bort og kjenner meg igjen fordi de har sett meg i hallen. De lurer fælt på hvorfor jeg ikke spiller, og ber meg si i fra når jeg spiller så de kan komme og heie, sier Mathilde, før hun fortsetter:

– Jeg husker jo selv hvor gøy det var å se på de store damene da jeg var mindre, og ikke minst om man kom i kontakt med dem. Så det er viktig for meg å gå frem som et godt forbilde og vise dem gleden av å få holde på med verdens beste idrett! Jeg vil også vise for meg selv at jeg kan bli bra, bare jeg vil det nok.

Til tross for motgang, Mathilde beholder humøret og forteller at hun ikke har tenkt å bli håndballpensjonist ennå.

– Jeg skal tilbake på banen, enten folk vil eller ikke, sier hun med et smil.

LES OGSÅ: Nå er Mathilde forbildet
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere