RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mats Møller Dæhli gir Lyn 100.000 kroner


GJENNOMBRUDD: Årets sesong har Mats Møller Dæhli vist hva som bor i ham på fotballbanen. Han ble kåret til årets talent, er tatt opp på a-landslaget og skal spille cupfinale.
GJENNOMBRUDD: Årets sesong har Mats Møller Dæhli vist hva som bor i ham på fotballbanen. Han ble kåret til årets talent, er tatt opp på a-landslaget og skal spille cupfinale. Foto: Foto: TV2
Moldes stjerneskudd har tatt Norge med storm etter sin debut i Tippeligaen. Nå hedres Møller Dæhli med Statoils Talentpris som årets talent.

OSLO: Det har vært en god uke for Mats Møller Dæhli. Først ble han tatt ut på A-landslaget. Nå har juryen i Statoils talentpris kåret han til landets største fotballtalent.

– Dette er veldig stort, sa Møller Dæhli da han mottok prisen.

Søndag spilte han siste seriekamp for Molde da laget tapte 1-0 mot Start, men sesongen er langt fra ferdig for unggutten fra Ullevål.

Solskjær-skryt

Moldetrener Ole Gunnar Solskjær sammenligner midtbanespilleren med det danske supertalentet Christian Eriksen.

– Christan Eriksen er nå 21 år gammel og har 41 landskamper. Han debuterte som 18-åring. Det blir litt likt som Mats nå. Da har man en bærebjelke på landslaget i mange år, sier Solskjær.

LES OGSÅ: Mats Møller Dæhli herjet i Manchester United

Svært målbevisst

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen har åtte unge fotballtalenter blitt hedret som månedens fotballtalent. Blant disse gikk altså Møller Dæhli til topps.

– Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

Juryen i Statoils talentpris består av Nils Johan Semb, Tor Ole Skullerud og Jarl Torske. Her er deres begrunnelse for hvorfor Mats Møller Dæhli vinner i år:

«Mats har noen ferdigheter knyttet til pasningsspill og kreativitet med ballen som er helt spesielle, ferdigheter som vi trenger i norsk fotball for å utvikle både klubb og landslag. Han har hatt en god høst for Molde i Tippeligaen, fått sin debut på U21-landslaget og følges tett også i forhold til A-landslaget i tiden som kommer. I tillegg er han en svært målbevisst ung utøver med fantastiske holdninger og et stadig driv etter å utvikle seg videre.»

Penger til Lyn

Premiepengene på 100.000 kroner gir han til Lyn.

– Jeg var Lyn i åtte år så det er et naturlig valg for meg, sier 18-åringen.

Nå venter landslagskamper for Møller Dæhli, før han avslutter årets sesong med cupfinale mot Rosenborg søndag 24. november på «hjemmebane».

LES OGSÅ: Mats Møller Dæhli tatt ut på a-landslaget
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere