RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosjektleder i 4H Marianne Tilden tar med barna til Nordre Lindeberg gård, og lover en ferieuke proffull av gode opplevelser.
Prosjektleder i 4H Marianne Tilden tar med barna til Nordre Lindeberg gård, og lover en ferieuke proffull av gode opplevelser.

Matskolen kommer til Groruddalen

I høstferien kan du bli med på matskole med 4H.

LINDEBERG: Hvor vokser poteten? Hvor kommer egget fra? Og hvordan filiterer man en fisk? Dette og mye annet kan du få svar på dersom du melder deg på matskolen.

Barna skal få lov å lage sin egen mat hele uka. Lederne skal kun veilede. Målet er å skape gode opplevelser rundt matlaging og fysisk aktivitet, sier prosjektleder Marianne Tilden.

Foruten matlaging blir det nemlig mange morsomme aktiviteter og volleyballspilling.

Modell fra Danmark

Matskolen arrangeres for barn i alderen 8-12 år i høstferieuka 29. september- 3. oktober. De vil ha base på Jeriko skole, men skal også være mye ute. Gårdsbesøk på Nordre Lindeberg gård er med i planene.

Foreldre som må jobbe den uka, kan levere og hente ungene til vanlig skoletid.

Matskolen er testet ut med stor suksess i Danmark, og nå er modellen kommet til Norge. Groruddalen er først ute i Oslo.

Vi retter fokus på hvor maten kommer fra. De fleste vet at poteten vokser i jorda, men alle har kanskje ikke vært med og plukke potet før. På denne måten oppdager man virkelig hvor poteten kommer fra. Vi vil også se på hva det vil si at noe er økologisk, sier Tilden.

Fisking og grilling

Maten skal spises ute, og barna må ha med seg klær etter været.

Tror du barn som bor i byen har et udekka behov for å finne sin egen mat?

Ja, når du sier det sånn. Da jeg var liten, syntes jeg fisking var kjedelig. Men da jeg besøkte Jeriko skole nå og fortalte at vi skal ut og fiske, så de på meg med store, glitrende øyne og syntes det var kjempespennende. Slike aktiviteter er virkelig noe som tiltrekker barn og unge, sier Tilden.

Barna får være med på grilling av fisk. Foruten dette er det også lagt inn besøk på Nordre Lindeberg gård. Her kan man stifte bekjentskap med dyra på gården.

Nordre Lindeberg gård har tidligere vært 4H-gård. Selv om den ikke er det lenger, så sier barna fortsatt «4H-gården». Nå får de svar på hva 4H egentlig er, smiler Tilden.

Førstemann til mølla

4H er nemlig i ferd med å etablere seg i Groruddalen. Men fremdeles trenger de frivillige voksne som kan bidra.

Et eksempel kan være om vi skal ut og fiske ved Lutvann. Da trenger vi kanskje noen som har en båt, og som kan være med oss den dagen, sier Tilden.

Matskolen har plass til 20 barn, og det er førstemann til mølla. Alle groruddøler er hjertelig velkomne, og interesserte kan gå inn på hjemmesiden www.4h.no/akershusogoslo for å melde seg på innen 17. september.

De som ønsker å stifte nærmere bekjentskap med 4H kan også bli med på friluftsdag allerede søndag 7. september på Sognsvann. Her blir det aktiviteter som kanopadling, klatring, natursti, grilling og mye mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere