Måtte avlyse B-finalene

Uværet stakk kjepper i hjulene for B-finalen torsdag kveld. Foto: Carina Bredesen.

Uværet stakk kjepper i hjulene for B-finalen torsdag kveld. Foto: Carina Bredesen.

Torsdag bestemte ledelsen for Norway Cup at B-finalene måtte avlyses på grunn av uværet.

Trist: Sportssjef i Lokalavisene Oslo Arild Jacobsen. (Arkivfoto).

EKEBERGSLETTA: - Dette er trist for alle dem som har stått på for å få til et flott arrangement, sier Arild Jacobsen, ansvarlig for sportsdekningen i Lokalavisen Groruddalen.

- Jeg har dekket Norway Cup for forskjellige aviser i 20 år. Maken til uværet som rammet sletta i går kan jeg ikke huske å ha sett. Det må oppleves som både urettferdig og trist. Samtidig er det jo umulig å gardere seg mot naturkreftene når du arrangerer utendørs idrett, sier Jacobsen.

Torsdag sto han og fulgte Nordstrands 12 år gamle jenter som møtte Fyllingen. De basket rundt i gjørme og slet tungt med å få ballen fremover.

- Det var tøft for jentene. Og for pressekorpset var det også utfordrende i går. Blokka var våt, linsen full av vann. Teltene rundt oss blåste over ende. Det er klart at mye av feststemningen blir borte i sånt vær, sier Arild Jacobsen.

I dag skal han ut og dekke en kamp som er flyttet til Valle Hovin. Han forventer et fåtall tilskuere og ganske annerledes triste rammer enn hva alle forbinder med kamper på sletta.

Alt flyttet

A-sluttspillet er flyttet til kunstgressbaner rundt om i hele Oslo. Arrangørene håper å kunne flytte tilbake til Ekeberg i løpet av ettermiddagen fredag. Det er meldt sol i ettermiddag.

- Men i og med at det fortsatt regner fredag morgen er det mye som tyder på at vannmengdene er for store selv om finværet skulle komme, sier Arild Jacobsen.

- I år ble det mye på en gang med både uvær og svineinfluensa. Økonomisk må dette ha konsekvenser. Ikke bare reduseres salget av is og brus og mat og dermed inntektene. Klubben påføres også ekstra utgifter i forbindelse med baneleie og transport til andre arenaer. Jeg håper og tror Norway Cup står fjellstøtt selv om de sliter i motbakke i år. Og jeg mener Bækkelagets Sportsklub takler utfordringene på en fenomenal måte, avslutter Arild Jacobsen.

Trist lag

16-åringene til Bakke IF fra Flekkefjord var overlykkelige for å ha kommet seg til B-sluttspillet, og tilsvarende triste da de fikk beskjed om at sluttspillet ble avlyst.

- Vi fikk en telefon fra sekretariatet om at sluttspillet vårt var avlyst på grunn av regnet, og at vi måtte arrangere en egen, uoffisiell turnering hvis vi ville avslutte. Men det er jo ikke noe gøy å spille når det ikke lenger er en del av Norway Cup, sa treneren til VG Nett i går.

Det var nok mange som var like nedslåtte som ham i går.

Frode Kyvåg delte skuffelsen med alle dem som skulle ha spilt i går, men avviste overfor VG Nett at det ville vært mulig for Norway Cup å arrangere et alternativt B-sluttspill.

- Det er klart det er trist, men været er den ene tingen jeg ikke kan kontrollere, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.