*Nettavisen* Nyheter.

Måtte beklage utspill om Palestina-leir

Akerselva Næringsforening likte ikke denne leiren ved Jakobs kirke. Støttespillere svarte med boikott, og senere trakk næringsforeningen sitt brev til bystyret. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Akerselva Næringsforening ga sterkt uttrykk for hva den synes om teltleiren ved Jacobs kirke. Det utløste sterke reaksjoner.

AKERSELVA: Det var i et brev til byrådet Akerselva Næringsforening luftet sin frustrasjon over forholdene langs Akerselva. Og det er spesielt teltleiren med palestinere ved Jacobs kirke som irriterer næringsforeningen.

– De fleste har vel sympati for medmennesker som må flykte fra sine hjemland av forskjellige grunner, men vi krever likevel at disse menneskene må etterleve norsk lov, ombestemmelser når de slår seg ned i Norge, skrev næringsforeningen i brevet.

Og det ble skrevet videre:

– Leiren beboes, og av naturlige årsaker brukes buskene til avtrede. Området er som De selvsagt kjenner til fra tidligere plaget av narkotikadealere og annen kriminell virksomhet, noe vi på vegne av våre medlemmer finner svært lite tilfredsstillende.

Boikott

Dette utløste en boikottaksjon på Facebook. Grunnlegger av gruppen, Magnus Erikson syntes næringsforeningen opptrådte kaldt og kynisk.

– Jeg som har laget denne gruppen finner det usedvanlig kynisk og kaldt av foreningen å uttale seg på denne måten. Jeg ønsker derfor ikke i fortsettelsen å gå på noen av de kafeene, eller utstillingene som nevnes av foreningens representant, skrev han som begrunnelse for boikotten.

Dette fikk styreleder i næringsforeningen, Anna T. Hammer til å ta grep. Tirsdag beklaget hun på vegne av næringsforeningen.

Beklaget

– Uttalelsen ved bruk av begrepet ”forsøpling” er blitt tolket på en helt annen måte enn det som var intensjonen fra vår side. Det var aldri meningen at begrepet forsøpling skulle knyttes til mennesker, skriver hun i beklagelsen.

Hun tar selv ansvar for brevet til byrådet.

– Vi vil samtidig beklage uttalelsen ovenfor de som er blitt støtt av den. Akerselva Næringsforening har ikke noen politisk oppfatning i denne saken, da foreningen er politisk nøytral.

Næringsforeningen har dermed trukket tilbake uttalelsene. Den skal komme tilbake med et nytt brev til byrådet.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.