Måtte evakuere tre oppganger

 

  Foto: Illustrasjonsfoto

Mann til sykehus etter brann på Lambertseter. Les Manglerud-politiets logg.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRANN: Nødetatene fikk melding om brann og stor røykutvikling i 3. etasje her i Antenneveien 14 natt til mandag. Foto: Foto: Aina Moberg

LAMBERTSETER: Litt over klokken 02 natt til mandag ble det meldt om brann og stor røykutvikling i 3. etasje i Antenneveien 14 på Lambertseter.

En mann ble tatt ut fra den brennende leiligheten og kjørt til Ullevål sykehus.

På grunn av den store røykutviklingen måtte beboere i tre oppganger evakueres, men kunne flytte inn igjen etter utlufting. Brannen har sannsynligvis oppstått i et kjøkken.

– Når det meldes om brann i en blokk på natten, er det alltid store utfordringer, sier overbetjent Morten Østraat.

– Vi må jo få forsikret oss om at ingen blir igjen inne. Denne gangen gikk det bra.

Tok seg inn gjennom vindu

HAUKETO: Fredag kveld ble det meldt om at det i løpet av dagen hadde vært innbrudd i det røde huset ved krysset Ljabruveien/Mortensrudveien. Noen hadde tatt seg inn gjennom et vindu i 2. etasje med stige. Det er ukjent hva som eventuelt er stjålet.

Brann i lyktestolpe

LAMBERTSETER: Brannvesen og Hafslund rykket fredag kveld ut til Østerliveien på Lambertseter hvor det ble meldt om brann i en lyktestolpe. Det viste seg å ha vært en kortslutning. Bare små skader.

Fulgte ungdom

RÅDHUSPLASSEN: Mye av fredagskvelden brukte Manglerud-politiets patruljer til å følge de mange ungdommene som var på Rådhusplassen for å få med seg konserten VG-lista. Rolig og ingen alvorlige hendinger, melder vårt lokale politi.

Forsøkte å stikke på sykkel

OPPSAL: Litt over klokken 02 natt til lørdag meldte en person at han hadde hørt glassknusing i Oppsal senter og hadde sett en person krype ut av et takvindu fra Meny. En mann var sett dra fra stedet på sykkel. Vedkommende ble kort etter pågrepet av politiet. Han viste seg å være en lokal kjenning.

– Vi har hatt flere tilsvarende innbrudd, og håper at det kan være en sammenheng, sier overbetjent Morten Østraat.

– Kanskje vi med denne pågripelsen kan få en oppklaring av flere saker, og helst ha satt en stopper.

Tok påvirket bilfører

HOLMLIA: Natt til lørdag ble en bil med to personer stoppet i Hallagerbakken på Holmlia. Den kvinnelige føreren ble innbragt mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Morgenkontroller

RYEN/EKEBERG: Både lørdag og søndag morgen hadde Manglerud-politiet trafikkontroller. Lørdag var de på Ryen med fokus på promillekjøring. Ingen ble tatt.

På søndag sto de i Kongsveien ved Utsikten. Her forsøkte de å stoppe en motorsyklist, men vedkommende var ikke interessert i å snakke med politiet. Han satte opp farten – og ble borte.

Berget fire andunger

BRYN: Lørdag kveld kom det melding om at en andemor med fire unger hadde satt kurs inn i Brynstunnellen. Den voksne anda måtte bøte med livet mens de fire små ble berget og kjørt til veterinærhøyskolen. Det oppsto flere farlige situasjoner, men heldigvis ingen ulykker.

Røykla hele Bøler

BØLER: Natt til søndag kom det melding om bilbrann på Bøler mellom General Ruges vei og Bølerskrenten. Det viste seg at det brant godt i en bil ved et garasjeanlegg. Bilen ble totalskadet – og nærmest hele Bøler ble røyklagt.

Ryddet rumener-camp

EKEBERG: Politiet har gjentatte ganger aksjonert mot rumener-leire i Ekebergskråningen. Søndag morgen slo de til igjen nedenfor Kongsveien ved Utsikten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.