RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte flytte fra forurensingen


 
 
Aksjonist Frank Ødegaard har gitt opp bydelen og flyttet til Ås etter flere mislykkede forsøk på å redusere busstrafikken i Bygdøy allé.

BYGDØY ALLE: – Det er mer avslappende å ha med datteren min en helg til Amsterdam enn å dra inn til Oslo, sier tidligere Frogner-beboer, Frank Ødegaard.

Les også: – Vekk med "grønn"-bussen!

Lokalavisen skrev om en aksjon mannen sto for i sommer, som gikk ut på å få vekk dieselbussene fra paradegaten Bygdøy allé.

Etter møtet på Litteraturhuset om kastanjetrærne i alleen fikk Ødegaard igjen bekreftet at overdreven salting i gaten er grunnet stor trafikk, og dette går derfor like mye utover kastanjetrærnes dårlige vekstvilkår som beboernes støysituasjon og luft.

– Få trikk til Bygdøy. Fjern alle grønn-bussene og la bare 20-bussen gå i alleen, sier Ødegaard som ennå ikke helt har gitt opp håpet.

– Jeg har flyttet til Ås fordi jeg ikke orker mer diesel og eksos, sier Ødegaard.

Andreas Behring (SV): – Bygdøy allé bør ikke være gjennomfartsåre

Sjokkert

Han er sjokkert over at man ikke stopper «grønnbussene» på Lysaker og Helsfyr, og slipper alle gjennomfartstrafikk i indre sentrum.

– Det har ikke skjedd noen bedring etter våre to aksjoner, og fremdeles kjører nesten tomme busser forbi daglig i alleen, sier Ødegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere