*Nettavisen* Nyheter.

Måtte kjøre hjem full mann

Innbrudd, brann, en mann med kniv og en 61 år gammel full mann som måtte legges i sin egen seng politiet. Les om dette og noe av det politiet har gjort den siste uken.


Falsk innbruddsalarm

HOLTET: Halv ni torsdag morgen rykket politiet og vektere ut til en enebolig i Pareliusveien. Innbruddsalarmen gikk, men det viste seg at det en uheldig vaskehjelp hadde utløst alarmen ved en feil.

Innbrudd

EKEBERG: Klokken 15 tirsdag fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i en leilighet i Vårsvingen. Tyvene hadde kommet seg inn ved å knuse et vindu. Det er uklart hvor mye som er stjålet, og politiet har gjennomført åstedsundersøkelser. Innbruddet ble meldt til politiet av en observant nabo.

Uten forsikring

LAMBERTSETER: Politiet stanset en 26 år gammel mann i bil i Lambertseterveien klokken 18.34 tirsdag. Det viste seg at bilen manglet forsikring og var begjært avregistrert. Bilen ble lovlig parkert på stedet og politiet klippet skiltene. Skiltene får 26-åringen tilbake når forsikringen er betalt.

Bor i stengte hus

NEDRE BEKKELAGET: Oslo kommune varslet politiet om at folk har tatt seg inn i og bodd i kommunalt eide hus i Fisker Syvers vei og Ormsundveien på tirsdag kveld. Forskalkinger var brutt opp og det var tydelige spor etter folk som hadde tatt seg til rette og bodd der. Husene er nå igjen forskalket og politiet vil holde øye med området i tiden fremover.

Kjørte i narkorus

NORDSTRAND: En 33 år gammel mann ble stanset da han kjørte bil i Oberst Rodes vei klokken 15.36 onsdag. Mannen hadde ikke gyldig førerkort og blir anmeldt for dette. I tillegg mistenkte politiet at mannen kjørte i narkorus og kjørte han i sentralarresten for utvidet prøve. Mannen er godt kjent av politiet fra tidligere.

Måtte følges hjem av politiet

LJAN: Like før halv elleve onsdag kveld fikk politiet melding om en mann som var sanseløst beruset i Herregårdsveien. Mannen, som er 61 år gammel, kunne ikke ta vare på seg selv og ble derfor kjørt hjem og lagt i sengen av politiet.

Gikk på taket

GODLIA: Klokken 00.17 natt til torsdag fikk politiet melding fra noen som observerte folk iført hodelykter på taket til Godlia velhus. Flere patruljer fra politiet undersøkte stedet, men kunne ikke finne tegn til innbrudd.

Forsøkte å stjele skilt

BØLER: To personer prøvde klokken 03.57 natt til torsdag å stjele skiltene til en parkert bil i Bølerlia. De ble overrasket av melder til politiet og stakk fra stedet. En patrulje fra Manglerud og en hundepatrulje søkte etter de to karene, men de ble ikke funnet.

Brann i stol og gulv

NORDSTRAND: Like etter klokken fem natt til torsdag rykket politiet og brannvesenet ut til Seterveien 4C hvor brannalarmen gikk. Da politipatruljen kom fram til stedet var det meget røykfullt. Brannvesenet reddet ut en eldre mann som var i leiligheten. Mannen ble kjørt til Ullevål universitetssykehus for sjekk av røykskader, men skal ikke ha vært alvorlig skadd.

Det hadde brent i en stol og litt på gulvet og brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

Sov mens tyvene brøt seg inn

NORDSTRAND: Klokken 07.38 torsdag morgen fikk politiet en telefon fra en familie i Rosendalsveien på Nordstrand. Mens familien lå og sov hadde tyver tatt seg inn i huset og stjålet pc, klokker, kontanter og nøklene til familiens Audi A4 som også var borte. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelser og bilen er etterlyst.

Påkjørt bakfra

LAMBERTSETER: Klokken 14.38 torsdag kom det melding til politiet om en trafikkulykke med personskade i Cecilie Thoresens vei 1. En 43 år gammel kvinnelig bilfører hadde bremset for en fotgjenger, mens den 52 år gamle kvinnen i bilen bak ikke klarte å stoppe og kjørte inn i bilen til den 43 år gamle kvinnen. 43-åringen hadde vondt i nakken og følte seg småkvalm etter ulykken og ble kjørt med ambulanse til Legevakten. En av bilene ble tauet inn etter ulykken.

Innbrudd

ABILDSØ: Innbruddstyver tok seg torsdag inn i en leilighet i Paal Bergs vei. Det var rotet mye rundt og en mengde gjenstander var stjålet. Innbruddet ble oppdaget klokken 15, men ble ikke varselet til politiet før klokken 16.19. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelser.

Tatt med kniv

MORTENSRUD: En 19 år gammel mann ble torsdag klokken 21.12 stanset på Mortensrud T-banestasjon. Politiet fant en kniv på mannen som også forsøkte seg på å oppgi falsk identitet. Nå er han anmeldt for begge forholdene og kan vente seg en giro lovens lange arm i posten.

For tung last

SKULLERUDDUMPA: Klokken kvart på ti torsdag kveld stanset politiet en bil med en bil på en tilhenger i Skulleruddumpa. Den 35 år gamle mannen som kjørte bilen hadde ikke lov til å dra så tung last og er nå anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Bilen ble avskiltet på grunn av manglende omregistrering og parkert lovlig på stedet.

Ferske spor i snøen

SKULLERUD: Klokken 21.55 torsdag fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i en leilighet i Johan Scharffenbergs vei. Tyven hadde kommet seg inn gjennom en terrassedør og etterlatt seg nydelige fotavtrykk i snøen som nå er foreviget av politiet. Innbruddet skjedde mellom klokken 19 og 21 og tyven fikk med seg penger, mobiltelefon og et kamera.

Vinkelsliper på vekslingsautomat

KARLSRUD: Like før klokken to natt til fredag gikk innbruddsalarmen hos Karlsrud Sol i Rasch vei. Da politiet kom fram var vekslingsautomaten borte. Tyvene hadde brukt vinkelsliper for å få den løs. Åstedet er undersøkt for spor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.