RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte stenge biblioteket


Biblioteket på Holmlia er stengt. – Årsaken er at vi ikke er på nett etter brannen, sier Elin Hermansen. Foto: Arne Vidar Jenssen
Biblioteket på Holmlia er stengt. – Årsaken er at vi ikke er på nett etter brannen, sier Elin Hermansen. Foto: Arne Vidar Jenssen
– Vi prøvde å holde åpent som en nødløsning, men fredag måtte vi sette stengt-plakat på døren, sier Elin Hermansen på Holmlia-biblioteket.

HOLMLIA: To uker har gått siden bilbrannen i garasjen under Holmlia senter, og en del av de ansatte og beboere har fått en normal hverdag igjen. Men på biblioteket er det altså stengt. Også på OBOS-kontoret på Holmlia skal det være "dødt".

– Vi har ikke hatt nett-tilgang siden brannen, sier en fortvilet filialsjef.

– Dette betyr at vi ikke kan registrere utlån og innleveringer, og dermed stopper nå driften opp. Det gikk med midlertidige løsninger den første tiden, men nå har vi svært begrenset med bøker i hyllene, og for å komme greit i sving igjen når nettet er oppe, måtte vi bare stenge.

Andre biblioteker

For virkelige lesehester er det imidlertid løsninger.

– Man kan jo både låne og levere tilbake på andre biblioteker, opplyser Elin Hermansen. I bydelen er Bjørnholt skole det nærmeste. Vi vurderer nå å kjøre båker til Bjørnholt, så får vi heller ta jobben å få dem tilbake når vi er operative igjen.

– Og så skal alle vite at det ikke blir noe straffegebyr om de ikke leverer tilbake innen fristen. Om det kommer gebyr, så blir disse etter hvert slettet.

Kan ta tid

– Hvor lenge kan den vanskelige situasjonen vare?

– Det vet vi faktisk ikke. Det er sparsomt med informasjon for det er visstnok enda noe uklart hvor mye som er ødelagt og hvor lang leveringstid det er på nye deler. Det vi har fått opplyst, er at koblingsbokser eksploderte og brant, og dermed sitter vi med svarte skjermer.

– Vi håper jo at det blir en løsning om ikke så lenge for vi sitter med tusenvis av bøker som skal inn i hyllene for å være klare til utlån igjen. Og vi har jo vanligvis en stor tilstrømming hit. Bare fra oktober i fjor til nå steg besøkstallet med 25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere