RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi måtte prioritere. Det var tvingende nødvendig å få Hagen til Bydel Søndre Nordstrand, sier Jøran Kallmyr.
Vi måtte prioritere. Det var tvingende nødvendig å få Hagen til Bydel Søndre Nordstrand, sier Jøran Kallmyr.

Måtte ta grep nå

Byråd Jøran Kallmyr forstår at politikere i Bydel Vestre Aker ikke liker å miste Jan Hagen som bydelsdirektør. Vi måtte prioritere. Det var tvingende nødvendig å få Hagen til Bydel Søndre Nordstrand, sier Kallmyr.

BYDEL VESTRE AKER: Kallmyr har forståelse for politikerne i Vestre Aker som føler de blir straffet. Men Kallmyr mener situasjonen i Bydel Søndre Nordstrand var så prekær at det måtte prioriteres.

Helhetsvurdering

Jeg skjønner godt at de ikke vil miste en så dyktig mann som Jan Hagen. Men i Bydel Søndre Nordstrand er det så kristisk at det kan gå utover tjenestetilbudet for innbyggerne. Utifra en helhetsvurdering må Søndre Nordstrand prioriteres. Og det måtte gjøres nå. Vi kunne ikke vente. Forøvrig er det høyst uvanlig at bydelsdirektører beordres på denne måten, sier Kallmyr.

Venstres Terje Bjøro mener beordringen av Hagen er uhørt og udemokratisk. Bjøro mener bydelsutvalget er satt på sidelinjen. Kallmyr avviser kritikken.

Bydelsdirektørene er direkte underlagt byrådet. Derfor tok vi ikke bydelspolitikerne med på råd. Vi må ellers huske på at byrådet er demokratisk valgt. Påstanden om at vi opptrer udemokratisk, blir litt for dumt. Når det kommer til ansettelse av ny bydelsdirektør, vil bydelsutvalget bli tatt med på råd, sier Kallmyr.

Modig

Ifølge Kallmyr er Jan Hagen selv positiv til å kjempeutfordringen som venter i Bydel Søndre Nordstrand.

Det er en honnør til en dyktig mann. Å ta fatt på denne store oppgaven er modig. Kallmyr vil ikke kommentere om hvem som kontakt med hvem om jobben i Søndre Nordstrand.

Da beveger oss over i området personalsak. Det kommenterer vi ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere