RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Max Manus-fest på Colosseum


Leif Helmich Pedersen var kunde nummer en million. Og han så filmen på Colosseum
Leif Helmich Pedersen var kunde nummer en million. Og han så filmen på Colosseum
Mandag ble Max Manus-billett nummer en million solgt. Det skjedde selvfølgelig på Colosseum. Med Trond Giske og Axel Hennie til stede.

-Det var utrolig hyggelig og morsomt, sier senterleder Jafar Altememy ved Colosseum kino til Lokalavisen.

Aller flottest synes han det var at mannen som kjøpte million-billetten viste seg å være en vel voksen mann på 88 år med sin egen krigshistorie.

-Jeg lover at det ikke var planlagt. Jeg la alle billett-nummerene i en kurv og lot Hennie trekke. Vi ble like glade og overrasket som mannen selv, forteller Altememy. Også kulturministeren satte åpenbar pris på denne kvelden, fortsetter Altememy.

80.000 hos oss

Max Manus er altså sett er en million mennesker landet rundt. Hele 80.000 av dem har sett storfilmen på Colosseum. Og Altememy er overbevist om at filmen ikke blir tatt av plakaten hans før den har rundet 100.000.

Fortsatt kommer det busser med godt voksne folk fra fjern og nær. Eldresentre setter opp felles transport, og minibussene står utenfor og venter mens publikum er inne og får med seg filmen om Manus.

-Rekorden vår er det Ringenes Herre som holder. Den første i trilogien er sett av 120.000 mennesker hos oss. Om Max manus slår den vet jeg ikke, men her på Colosseum er kolossale rekorder mulig, smiler senterlederen fornøyd.

Store gaver

Mannen som ble nummer en million heter Leif Helmich Pedersen. Han ble applaudert fram på scenen, og overrakt blomster og et bilde.

Kinobilletter for 1000 kroner var også med i pakken, samt diverse DVD-filmer fra Max Manus-distributøren.

Bildet var fra innspillingen, og signert av alle skuespillerne inkludert Axel Hennie som altså sto på scenen sammen med Leif Helmich Pedersen.

88-åringen kunne fortelle at han selv hadde gjort forsøk på å komme over til England to ganger, men at de ble avbrutt. Og så reiste de til Oslo og videre til Sverige. Og der lærte han å krige.

Fortsatt fullt

Selv om Olsenbanden junior nå har seilt opp som en ny norsk publikumsfavoritt fortsetter Max Manus å trekke fulle hus på Colosseum, senest nå i helgen.

Senterledren tror filmen kommer til å stå på plakaten helt frem til vinterferien. Ikke siden midten av 70-tallet har en norsk film opplevd en lignende suksess.

På tvers av generasjoner har kinopublikummet strømmet til visningene.

- For alle generasjoner

Kulturminister Trond Giske har sine klare formeninger om hvorfor Max Manus er den mest sette filmen i Norge på nær 40 år.

- Det er fordi alle generasjoner går og ser den, og særlig tror jeg den eldste generasjonen, som har opplevd dette selv, synes det er interessant og spennende å se en film fra sin egen historie, sier han til TV 2 Nyhetene.

Hovedrolleinnehaver Aksel Hennie tror at han gjennom denne filmen har nådd toppen.

- Jeg er redd for at dette er, i alle fall for min egen del, once in a lifetime, sier han til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere