*Nettavisen* Nyheter.

MdG: – Vi trenger noen kalddusjer

Rasmus Hansson (MdG) vipper inn og ut av Stortinget etterhvert som stemmene telles opp.

OSLO: På de første målingene hadde Miljøpartiet de Grønne en oppslutning på drøyt to prosent, og fikk ikke inn noen mandater på målingene, men etter at de første Oslo-tallene ble klare kommer Hansson inn.

– Jeg har fortsatt is i magen, sier Rasmus Hansson selv, som blir presentert som stortingskandidat på partiets valgvake.

FØLG MED PÅ OSLO-TALLENE I VALGET HER

Han mener de har godt av å beholde roen.

– Vi fikk en kalddusj med den første målingen, men det er bare sunt, vi trenger det. Nå får vi bare håpe på det beste, sier han.

Partiets andrekandidat Une Aina Bastholm tør ikke å tro på stortingsplass, men er uansett fornøyd med at partiet har markert seg i Oslo.

– Når det er så spennende, så reagerer jeg med å være pessismistisk. Jeg tør ikke å håpe på for mye, men jeg er mest fornøyd med at vi har klart å mobilisere så stort. Jeg er veldig overraska hvis det er et menneske i Oslo som ikke vet hvem vi er nå, sier hun.

Bastholm legger til at hun ikke har gitt opp håpet om å komme over sperregrensa, men er mest opptatt av å få Hansson inn på Stortinget.

– Vi skal være et sterkt lag rundt Rasmus Hansson. For noen måneder siden ville det vært utopisk at vi skulle få inn noen på Stortinget, så vi er kjempefornøyd uansett, sier hun.

FØLG VALG-VAKENE:

Frp: Avventer jubelen

Bjørnar Moxnes (Rødt): – Mitt stalltips er at jeg kommer inn

Stefan Heggelund (H) kan kaste ut samboeren – kulturministeren

Fabian Stang møtte listebæreren med et kyss

Liss (92) har stemt ved alle valg siden krigen

Dette mener ungdommen: Slik blir et blått Norge

Rasmus Hansson (MdG): – Jeg er mest fornøyd med at vi har gjort et gjennombrudd

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag