Me and the Julios lyste opp på Karl Johan

Me and the Julios fra Manglerud videregående varmet forbipasserende på Karl Johan med sin egen «hit» Onsdagsjente. Fra venstre Sverre, Henrik, Sigurd og Herman.

Me and the Julios fra Manglerud videregående varmet forbipasserende på Karl Johan med sin egen «hit» Onsdagsjente. Fra venstre Sverre, Henrik, Sigurd og Herman.

På en grå og regntung dag møtte vi fire spilleglade gutter på Karl Johan. Klingende mynt i gitarkassen gikk til Operasjon dagsverk.

KARL JOHAN: Denne dagen er gatene fylt opp av ungdommer som samler inn penger til Operasjon dagsverk (OD). OD er en organisasjon som jobber med Redd Barna for å gi barn og ungdommer i fattige land et bedre liv og utdanning under trygge forhold.

Onsdagsjente

Det er en grå og regntung dag på Karl Johan, men likevel er gatene fulle av kakesalg og musikk. Ute på gaten møtte vi på et gutteband som kaller seg « Me and the Julios». som består av Sverre, Henrik, Sigurd og Herman. De går alle på Manglerud videregående skole på musikklinjen.

Guttene står rett utenfor Stortinget og fremfører sin egenkomponerte sang «Onsdagsjente» (se video øverst i saken i bildevindu). Guttene har allerede samlet inn nesten 400 kr hver.

– Folk er hyggelige

– Det er utrolig gøy å spille ute på gaten. Folk er veldig hyggelige og vi har fått bra respons på musikken vår. Jeg tror faktisk ikke vi har hatt noen som har kjeftet eller ikke virket positive på det vi driver med, ler Sigurd, vokalisten i bandet.

Bandet har spilt flere steder rundt om i Oslo i håp om å samle inn så mye penger som mulig til OD og forteller at de gjør det med stor glede.

– Vi liker å gi til dem som trenger det og når vi får gjøre det vi elsker, nemlig spille musikk, blir jobben enda lettere, sier Sigurd.

6000 drept

Guttene sier at det er bra at folk er engasjert i OD. Selv om de er glade for å få såpass mye oppmerksomhet og få spille musikken sin, ser guttene alvoret i det også.

6000 under utdanning er blitt drept i ett av landene som innsamlingsmidlene går til.

– Det er forferdelig at så mange barn blir drept bare på skolen i disse fattige områdene. Vi er veldig takknemlige for at vi kan være med å gjøre skolehverdagen til disse barna bedre, sier Sverre.

Bandet har ikke tenkt å gi seg med det første, selv om de startet å spille allerede klokken 08.00 på Helsfyr T-banestasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.