*Nettavisen* Nyheter.

Med blikk for gode bilder

Mads Guldbrandsen (15) gikk med avisen i hele vinter for å få råd til å kjøpe digitalkamera. Søndag åpnet han fotoutstillingen "Sprikende".

Oppsal: Jeg tar bilder av masse forskjellig, har tatt mye portretter i det siste, men har ikke funnet meg noen nisje, sier Mads Guldbrandsen.

15-åringen som kommer fra Bøler åpnet søndag egen fotoutstilling i lokalene til ungdomskafeen Kafé X på Oppsal. Utstillingen har fått det dekkende navnet "Sprikende".

Mediaverksted

Motivene på de vel 30 fotografiene er varierte. Vakre naturbilder, portretter, landskap, actionbilder av skatere og takhoppere og et nærbilde av såpeskum. Felles for alle bildene er kreativitet, høy fototeknisk kvalitet og et godt blikk for gode motiver. Det er lite i bildene hans som vitner om at han er 15 år.

Jeg tar bilder der jeg er og har alltid med meg kameraet, sier Mads.

Fotointeressen ble vekket for ett år siden da Mads oppsøkte Østensjø Mediaverksted. Først lånte han kamera av andre, men i vinter jobbet Mads hardt som avisbud for å få råd til å kjøpe eget kamera.

Jeg hadde sett en del bilder i blader og andre steder og fikk lyst til å prøve selv. Det er gøy å få sjansen til å stille ut her, sier han.

Proft

Østensjø Mediaverksted er et gratis multimedietilbud for ungdom mellom 13 og 18 år og er åpent to kvelder i uka. Verkstedet gir brukerne mulighet til å utvikle sine uttrykksferdigheter og kunstneriske evner gjennom digitalfotografering, videoproduksjon, webdesign, desktop publishing, digital lyd og musikkproduksjon.

Jeg synes dette er kjempeartig, særlig fordi bildene er så forskjellige. Det er godt å se at det blir resultater av medieverkstedet, sier BU-leder Arnfinn Aabø (Ap) som tok turen innom utstillingsåpningen søndag.

Mange venner av Mads hadde også funnet veien innom utstillingen og alle var imponerte over det 15-åringen har fått til.

Vi synes utstillingen er kjempeflott. Mads går i klassen vår så vi har sett noen bilder før, men dette er virkelig proft, sier Neserin Ulriksen og Lene Ruud Johanessen.

Utstillingen står til 30.november og er åpen fra 14-17 mandag til torsdag.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.