*Nettavisen* Nyheter.

Med blikket mot Østensjøvannet

Hele denne uken kan du se fotoutstillingen "Med blikket mot Østensjøvannet" på Manglerud senter. Det er elever ved manglerud v.g.s som har sett på livet ved vannet gjennom fotolinsen.

Manglerud: Tolv elever fra formgivingslinjen på Manglerud videregående skole har i løpet av en prosjektuke hatt et lynkurs i fotografering. Så knipset de bilder fra sitt nærområde med kompakte digitalkameraer.

De fleste bildene ble tatt i februar, men vi har oppdatert utstillingen med noen nyere bilder for at den skal være mer tidsaktuell, forteller fem av elevene.

Komposisjon

Da de ble sendt ut for å fotografere var fokuset bildekomposisjon, dybdeskarphet og balanse i bildet. Nøkkelordene var observere, oppleve og å se det store i det små.

Vi jobber jo med komposisjoner i tegning, form og farge til daglig, så dette har jo en sammenheng. Oppgaven vår var veldig åpen. Vi kunne ta bilder av det vi hadde lyst til, sier de nye fotospirene og innrømmer at det ikke lå så mye planlegging bak motivene.

Vi tok bilder av det vi så der og da, forteller de.

Noen av elevene har også lekt seg i Photoshop hvor de har manipulert fotografiene. Både biler og natur har skiftet farge.

Stolte

De nye fotokunstnerne skulle også ta portrettbilder av hverandre.

Det var litt blandede følelser å ha denne utstillingen. Litt tøft å se sitt eget ansikt henge her, men det er jo morsomt å kunne vise hva vi har gjort. Vi er jo litt stolte av fotografiene, sier de.

Fotoutstillingen blir hengende på jubileumsveggen, midt i Manglerud senter, fram til lørdag 3. juni.

Utstillingen er en del av samarbeidet det lokale kjøpesenteret har med Manglerud videregående skole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag