Med bøsser for Haiti

Nicky og kompisen Øyvind Jalland Schjerven (14) plasserte seg strategisk utenfor Rimi i Harald Hårfagres gate ved Majorstuen. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Nicky og kompisen Øyvind Jalland Schjerven (14) plasserte seg strategisk utenfor Rimi i Harald Hårfagres gate ved Majorstuen. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Torsdag kveld ble treningen for Frigg G95 satt til side for å gå med bøsser til inntekt for Prosjekt Haiti

Klikk på bildet for å forstørre.

Alle guttene var gira før de skulle gå med bøsser den litt kalde torsdagskvelden. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Majorstuen: Nicky Kervens St. Hilaire en av spillerne på G95 har bodd på Haiti fram til han var 8 år og har nesten hele sin familie der og etter trening på søndag bestemte gutta på Frigg G95 at de skulle gå med bøsser en time før trening torsdag kveld.

Prosjekt Haiti

– Vi er i dag cirka femten fra laget som skal ut i gatene å prøve å samle inn så mye penger som mulig til Haiti, sier Nicky.

Nicky, er sammen med faren og moren engasjert i prosjekt Haiti som driver en skole i Port au Prince. Skolebygningen står, men driver nå mest med å tilby vann og mat. De samler nå inn penger til de jordskjelvrammede.

Prosjekt Haiti har drevet barneskolen Petit Troll i Port au Prince i snart 10 år, og har i siden da etablert seg som et av de fremste, norske talerør for bistand og kulturutveksling for og med Haiti. Prosjekt Haitis brede nettverk av lokale medarbeidere og norske frivillige kjenner de lokale forholdene godt, og er i en unik posisjon til å gi umiddelbar hjelp der det trengs mest. Prosjekt Haiti har nå satt opp en provisorisk nødhjelpsstasjon ved skolen. Den har allerede blitt et samlingspunkt for det nødlidende lokalsamfunnet.

Berømmer lokalbefolkningne

– Hva tenker dere nå om de som befinner seg i Haiti?

– Det er fælt å høre om hvor ille de har det, og det er derfor vi gjør det her for å prøve å hjelpe, sier Nicky.

– Helt forferdelig. Om det hadde vært oss så håper jeg at andre land hadde stilt opp på samme måte, sier lagkamerat Oscar Wicken (14).

Faren til Nicky, NicoKervens St. Hilaire har fremdeles mye familie i Haiti og er ikke helt fornøyd med bidraget til verdensamfunnet og mener det kunne vært gjort mye mer.

– Tenk så mye penger det brukes på krig. Dessuten bør det sendes mer håndfast utstyr som telt, medisiner, helsepersonell og vann. Men vi må huske å berømme de som nå er der for å støtte lokalbefolkningen, de gjør en utrolig jobb, sier St. Hilaire.Alle pengene som ble samlet inn går direkte til hjelp da administreringen i Prosjekt Haiti gjøres gratis.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.