RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med børste og vann...

Nå som sollyset har begynt å skinne nådeløst gjennom vinduene, og grillingen er rett rundt hjørnet, kan endelig vårpussen begynne etter en lang og kald vinter.

Oslo: På denne tiden av året begynner terrassen, som har vært nedgravd av snø i månedsvis, igjen å vekke interresse. Minner om solfylte dager med grilling og hvitvin setter inn og mange ønsker å gjøre i stand uterommet til sommeren. Det er tid for terrassepuss.

Jack Rune Kristiansen ved Jernia Holtet merker etterspørselen.

Sesong for virketrang

Det er det samme hvert år, det er på denne tiden av året folk strømmer til. Når de første solstrålene treffer oss i nakken, etter måneder i dvaletilstand, da setter virketrangen inn hos mange, smiler Kristiansen. Han kan fortelle at folk har begynt å sige inn i butikken med spørsmål angående terrassepuss.

De fleste lurer på ting. Mange spør om hvor ofte en bør vaske og olje terrassen. Svaret er at det bør gjøres hvert år. Jo lenger man venter, jo mer håpløst blir det å få terrassen pen igjen, forteller Jack Rune.

Trinn én: Vask grundig

Første steg er å vaske og skrubbe terrassen grundig. Jack Rune forteller om en møysommelig prosess som krever tålmodighet om det skal gjøres ordentlig.

Væt først terrassen, bruk terrasserens og skrubb ordentlig. Deretter skal man skylle og så skal det tørke ordentlig inn, forteller eksperten.

En vanlig feil er at man ikke lar terrassen tørke ordentlig før man trår på den og dermed blir den like skitten igjen. Vaskeprosessen kan gjerne gjentas. Er man ekstra nøye, kan man få tak i en spesiell terrassevasker som kan kobles til høytrykkspyleren. En vanlig høytrykkspyler kan ha for høyt trykk, noe som gjør at den kan skade treverket samt at tørkeprosessen vil ta lang tid.

Trinn to: To lag med olje

Det er viktig å bruke en god olje. Med god olje mener jeg at det må være en riktig balanse mellom oljeinnholdet og whitespritinnholdet. Noen oljer inneholder for mye av det siste, opplyser Kristiansen og legger til: Dessuten bør man legge to lag olje. Og la det tørke godt mellom hvert strøk.

Da er det bare å brette opp ermene og sette igang. Så er det vinduene, loftet, båten, gjerdet og blomsterbeddene som står for tur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere