Med ekspeditøren i lomma

TOMMEL OPP FRA VINMONOPOLET: Thomas Vikanes, Steffen Eide og Marianne Stokke har full klaff på søket i egen Vinrating-app på polet på CC Vest. – Appen er på ingen måte noen erstatning for polets flinke folk eller vinanmelderne, men et veldig godt supplement, sier Marianne Stokke. FOTO: ELLEN RØNNING

TOMMEL OPP FRA VINMONOPOLET: Thomas Vikanes, Steffen Eide og Marianne Stokke har full klaff på søket i egen Vinrating-app på polet på CC Vest. – Appen er på ingen måte noen erstatning for polets flinke folk eller vinanmelderne, men et veldig godt supplement, sier Marianne Stokke. FOTO: ELLEN RØNNING Foto: ELLEN RØNNING

Med data fra selveste Vinmonopolet kan appen Vinrating fortelle deg hva hvert eneste pol i landet har i hyllene, samt guide til gode kjøp.

LILLEAKER: Egen interesse og følt savn er ofte det beste utgangspunktet for produktutvikling. Så også for Steffen Eide, Marianne Stokke, Charlotte Berge og Thomas Vikanes.

– Vi fire har gjennom mange år møttes til god mat og godt drikke rundt kjøkkenbordene, og felles interesse for vin og mat gjør at praten ofte går rundt nettopp vin og mat.

Thomas Vikanes og hans medgründere smiler, og det mimres litt om ferieturer til Italias vindistrikter og lykken i gode glass når junioravdelingen har tatt kvelden.

– Vi var stadig innom utfordringene med å finne den vinen vi ønsket oss, og i det hele tatt å finne frem i vinmonopolets utmerkede utvalg, og begynte å drodle litt rundt hva som kunne forenkle folks vininnkjøp. Og da måtte det jo bli en app, sier Vikanes, som er vin-mannen blant dem. Gjengen er for øvrig også godt skodd på områdene salg og design.

Vinrating

App skulle det bli, en beslutning som førte med seg utallige helger og kvelder med jobbing for vennegjengen, i tillegg til 600.000 investerte kroner.

– Appen Vinrating ble lansert i sommer, foreløpig bare for iPhone, men snart klar for android, sier Marianne Stokke, som er veldig fornøyd med hvordan appen har blitt.

– I dag får man oppdaterte opplysninger om samtlige røde- og hvite viner som er i hyllene i polutsalg landet rundt. Man kan også søke etter sin favorittvin og finne ut hvilke av Vinmonopolets butikker som har den.

Dette er utvilsomt nyttig informasjon når man vet hva man vil ha. Men hva med oss "vinglere"?

Pris og anvendelighet

– Hjelpen er nær!

Steffen Eide forteller med glede om kanskje den mest nyttige hjelpen appen gir.

– Du kan søke etter viner innen ønsket prisklasse og etter hva de skal passe til – fisk, rødt kjøtt, ost og så videre, forteller Steffen fornøyd.

Nå gleder gründerne seg til å lansere utvidet innhold rundt matkombinasjoner, hvor det skal blimer nyansert å vite hva vinen passer til.

– Vi gleder oss også til å få med både musserende-, rosé- og kartongviner, og vi ser på spennende måter å kombinere vår funksjonalitet med spennende samarbeidspartnere.

I mellomtiden gleder den handlekraftige vennegjengen seg over at 1200 abonnenter har funnet frem til appen, uten noen form for markedsføring. Optimismen rår, ikke minst på grunn av positive tilbakemeldinger fra fornøyde abonnenter.

– Vinmonopolet ønsker også appen vår velkommen, og går det skeis så har vi i hvert fall en app vi liker og bruker, sier Thomas og ler.

Vinrating-appen er gratis første måned, velger man å abonnere koster det 70 kroner pr. år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.