RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med englevakt i Haiti


Det ble sterke, glade og spennende minutter for barna i Symrahagen og Henriettes Hus da Ragnhild Slettner-St. Hilaire tirsdag viste dem levende bilder fra Petit Troll som utrolig nok ikke ble skadet i jordskjelvet på Haiti. Innslaget er fra NRK. Foto: Aina Moberg
Det ble sterke, glade og spennende minutter for barna i Symrahagen og Henriettes Hus da Ragnhild Slettner-St. Hilaire tirsdag viste dem levende bilder fra Petit Troll som utrolig nok ikke ble skadet i jordskjelvet på Haiti. Innslaget er fra NRK. Foto: Aina Moberg
Femåringene i Symrahagen og Henriettes Hus er glade for at den norskdrevne skolen på Haiti, som de støtter økonomisk, består etter jordskjelvet.

BEKKELAGET: Tirsdag fikk barnehagebarna besøk av Ragnhild Slettner-St. Hilaire i Prosjekt Haiti (se faktaboks til høyre).

Nordstrandjenta fortalte om situasjonen ved skolen, og spilte av NRKs dagsaktuelle innslag. Mange «velkjente ansikter» dukket opp på skjermen, og de små er verken i tvil om hva et jordskjelv er, eller hva de kan bidra med.

Gråt av glede

– Et jordskjelv er plater som støter sammen, og så detter alt ned. Sånn gikk det med mye rundt Petit Troll (skolen). Vi skal sende sko og klær dit, og samle inn penger så de kan kjøpe mat, fortalte en jente med alvorlig stemme.

Slettner-St.Hillaire gråt av glede over barnas velvillighet.

– Jeg er så glad for å treffe dere i dag. Dere har hjulpet oss så lenge, og jeg vet dere vil fortsette å støtte oss, sa en beveget 39-åring.

Et trygt sted

Hun forteller at to av stiftelsens medarbeidere allerede er på plass i Delmas, et av områdene som ble hardest rammet av jordskjelvet sist uke.

– Skolen vår har hatt englevakt. Det er et mirakel at Petit Troll står og er et trygt sted å være. Vi har nå etablert en provisorisk nødhjelpsstasjon ved skolen for å hjelpe folk i nabolaget. Om vi klarer å gjøre noe for 500-1000 mennesker er det flott, sier hun.

– Hjelpen utenfra er kommet frem. Og hittil har vi fått inn over 200 000 kroner på vår nødhjelpskonto (se faktaboks), smiler prosjektmedarbeideren.

Reagerte spontant

Daglig leder i Symrahagen as, Torhild Leirvik, var ikke i tvil om at barna måtte få vite sannheten da katastrofen rammet Haiti.De har tross alt støttet Prosjekt Haiti med to årlige basarer og klesinnsamlinger siden 2002.

– Vi samlet alle rundt et bord og tok det opp på en naturlig og positiv måte. Vi fortalte at det hadde skjedd en ulykke, men at ingen ved vår skole var skadet og at skolen nå brukes til å hjelpe andre i nød. Dette var ikke farlig for oss, poengterte Leirvik overfor barna.

– De reagerte spontant med å tilby sin hjelp. Vi hentet frem «prosjekt Haiti-permen» vår for å kikke på bilder fra stedet, forteller hun.

Personlig kontakt

Ideen med å støtte akkurat dette prosjektet kom for åtte år siden.

– Vi ville gjerne være med på noe hvor barn hjelper barn. Helst et langsiktig prosjekt hvor vi kunne få personlig kontakt. Vi prøvde oss både med Stine Sofie-stiftelsen og Rikshospitalets barneavdeling, men det var først da vi fikk kontakt med Ragnhild vi følte at vi var på rett hylle, sier hun.

Siden 2002 har Symrahagen, Henriettes Hus, og tidligere Bjørnhiet barnehager, samlet inn flere tusen kroner til Petit Troll.

– Det har vært hyggelig å bruke basar-inntektene til å støtte barn på Haiti. Nå som tragedien rammet området, er vi glade for å kunne bidra med litt ekstra, forteller Torhild Leirvik.

Slapp unna etterskjelvet

Onsdagens etterskjelv har ikke hatt innvirkning på skolen.

Følg prosjektet videre på www.prosjekthaiti.no og Facebook: Prosjekt Haiti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere