Med fremtiden i sine hender

Pernille har alltid spilt håndball og ser ikke for seg et liv uten.

Pernille har alltid spilt håndball og ser ikke for seg et liv uten. Foto: Gry Lunde

Pernille Martinsen (17) er ikke som alle andre på sin alder. Med sitt enorme vinnerinstinkt og viljen til å ofre alt har hun nå spilt seg inn på damelaget til Oppsal håndball og er klar for spill i Postenligaen med de aller beste.

Under fjorårets sesong ble Pernille kårets til årets unge spiller i Oppsal Foto: Foto: Gry Lunde

Selv om Pernille er en av de yngste har hun ambisjoner om spill i den øverste divisjonen. Foto: Foto: Gry Lunde

Pernille og Marte Røkke (t.v) er to av seks jenter i Postenligaen som er født i 1995. Foto: Foto: Gry Lunde

OPPSAL/BJØRNDAL: Allerede i første seriekamp, mot en av de største forhåndsfavorittene, Byåsen, fikk Pernille sin debut. Med over 1400 tilskuere og TV2 tilstede ble det ikke akkurat mindre nervepirrende for den unge spilleren.

- Det var et av årets største oppgjør og i tillegg fikk jeg sjansen mot mange rutinerte spillere. Det var kjempegøy selv om jeg var utrolig nervøs, men det var en god følelse å få spille. Det var ikke så skummelt som jeg trodde.

Etter spill i aldersbestemte klasser er det en stor overgang til seniorhåndball.

- De første gangene jeg var på dametrening stod jeg bare og beundret de store stjernene. Dette er damer som har spilt i utlandet og på landslaget så det er ganske stort for meg. Jeg har jo klart å venne meg til det, men det er store kontraster.

Pernille Martinsen

SIKTER HØYT: Selv om Pernille er en av de yngste har hun ambisjoner om spill i den øverste divisjonen. (Foto: Gry Lunde)

Nye håndballeventyr

Pernille er opprinnelig fra Bjørndal og spilte sine første år nettopp der. Etter mange sesonger i klubben bestemte hun seg for å forlate redet og prøve noe nytt. Da falt valget på Kolbotn.

- Da jeg kom til Kolbotn var vi et satselag og det var mange nye spillere, men det var noe som ikke fungerte. I starten ble det lite spilletid på meg, men utover i sesongen fikk jeg mer tillit. Det var ikke mitt beste år håndballmessig. Sosialt sett ble jeg kjent med utrolig mange hyggelige jenter og vi dro på flere turer sammen, men det sportslige tilbudet strakk ikke helt til for meg.

Etter en mislykket sesong i Kolbotn valgte hun å prøve lykken i Oppsal.

- Før jeg dro til Oppsal snakket jeg en del med mamma og pappa og de mente at jeg skulle bli værende i Kolbotn, men slik som situasjonen er i dag tror jeg de er veldig fornøyde med det valget vi gjorde. Om noen hadde sagt til meg for et år siden, med den formen jeg hadde, at jeg skulle spille i Postenligaen ville jeg nok aldri trodd dem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pernille Martinsen
HÅNDBALLSPILLER: Pernille Martinsen kan ikke se for seg et liv uten håndball. (Foto: Gry Lunde)

Ønsker forståelse

Pernille går nå på Bjørnholt videregående skole hvor hun studerer medier og kommunikasjon. Hun var bevisst i valget da hun ikke søkte seg inn på en idrettslinje. Hun angrer ikke på avgjørelsen, men mener at kombinasjonen skole og håndball ikke alltid går hånd i hånd.

- Hver dag går til trening og skole, så når jeg først kommer hjem er det godt å slappe av. Hvis jeg er sliten etter en lang helg med mye håndball hadde det vært veldig greit om lærerne mine hadde forstått hvor mye arbeid jeg legger i dette og hvor mye energi det tapper meg for. Det siste jeg vil er at de skal tro at jeg sluntrer unna.

Med et godt støtteapparat rundt seg blir det litt lettere for den lovende håndballspilleren.

- Det skal sies, jeg har utrolig forståelsesfulle venninner og de skjønner situasjonen min veldig godt. De er veldig stolte av meg og det gir meg jo enda større motivasjon til å fortsette. Jeg prøver å kombinere alt sammen, men selvfølgelig er det ikke alltid at det går.

Pernille har viet mye av livet sitt til idretten, men noen håndballkarriere har hun aldri sett for seg. Det synes hun virker litt absurd.

- Jeg har selvfølgelig lyst til å bli så god som jeg kan, men hittil har jeg ikke sett for meg en proffkarriere. Samtidig så ser jeg ikke for meg et liv uten håndball heller. Jeg føler ikke at jeg er noe uten. Jeg har jo alltid vært hun jenta som spiller håndball.

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN HER!

LES OGSÅ: Julian koster én million, men er gull verdt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.