RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med hasj på agendaen


Det var den afghanske kultur- elle forening sammen med bydel Stovner, politiet og Integrerings og mangfoldsdepartementet som selv ville sette problemene med hasj på dagsorden- en. Fra venstre: Siw Dennè, Terje Løland og Tove S. Christensen.
Det var den afghanske kultur- elle forening sammen med bydel Stovner, politiet og Integrerings og mangfoldsdepartementet som selv ville sette problemene med hasj på dagsorden- en. Fra venstre: Siw Dennè, Terje Løland og Tove S. Christensen.
Hasj er stadig lettere å få tak i og har blitt billigere å ruse seg på enn øl. Alminneliggjøring av rus bekymrer afghanske foreldre.

HAUGENSTUA: Gjennom Afghansk kulturelle forening tar de selv tak i problemet. Sist helg med et stort seminar på Haugenstua skole.

Mest gutter

Afghanerne i Oslo har etter hvert blitt mange. Når de møtes er det som regel tid til både kulturelle innslag og mer alvorlige diskusjoner .

Det er alltid hyggelig når vi møtes så mange. Å ta opp litt mer seriøse ting er også bra. Ingen av jentene jeg kjenner bruker hasj, men det snakkes mye om det. Først og fremst tror jeg dette er et problem for guttene, sier Nerges Sadol.

Søsteren Nazifa nikker enig og legger til:

Både bruken av hasj og andre ting de ruser seg på er knyttet opp til gjenger og miljøet rundt.

Hjelper

To av guttene som er med på seminaret bekrefter det jentene sier.

Jeg tror det hjelper med informasjon, sier Haqyar Naniknel.

Det er ikke så mye hasj her nå. Det var mye verre før, legger Anisulhaq Houssalni til.

Forebyggende

Stovner politistasjon har egen avdeling som jobber med forebygging.

Rusproblemene i bydelen er kanskje ikke så synlige, men så absolutt til stede. Vårt arbeide er først og fremst rettet mot de under 18. Prøve å hindre de yngste å komme skjevt ut, forteller politiførstebetjent Terje Løland.

Han var dagens innleder, og tok for seg både hvordan foreldre kan avdekke rusmisbruk og de alvorlige konsekvensene dette kan få.

SALTO-koordinator Tove S. Christensen har også tidligere samarbeidet med foreningen.

Jeg synes det er flott at de nå selv tar tak i problemet med bruk av hasj, sier hun før møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere