RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med hendene i jorda


Luka, Elvira, Simon, Henrik og Jakob har tydelig grønne fingre. Foto: Elisabeth Wang
Luka, Elvira, Simon, Henrik og Jakob har tydelig grønne fingre. Foto: Elisabeth Wang
Fjerdeklassingene Luka, Elvira, Simon, Henrik og Jakob elsker turene til skolehagen på Øverland gård.

Hovseter/Øverland: - Vi lærer masse nytt hele tiden. Hvilke blomster som kan spises for eksempel. Det er spennende å vite, sier Elvira.
Det er tredje sesongen Rudolf Steinerskolen på Hovseter har skolehage på Øverland gård i Bærum. Og fra 2. til 8. klasse går turen hyppig dit opp.
- Jeg mener det er viktig at elevene lærer om de grunnelggende verdiene. Om hva en bonde gjør. Om det å så, høste, harve og gjødsle. Det lærer man ikke bak en pult. Det lærer man ved å få jord på hendene, smiler hagebrukslærer Jolien Perotti, og tar et godt tak rundt et knippe orange blomster. Til journalisten store overraskelse putter hun blomstene i munnen og tygger fornøyd.
- Den er ikke farlig denne her. Det er blomkarse, og den er helt spiselig. Nydelig spør du meg, sier hun.
Niåringene Elvira, Luka, Henrik, Jakob og Simon er i ferd med å sette tennene i et nyplukket eple i det de ropes bort til intervju. De er ikke i tvil om hva de mener er det beste med det å ha en egen skolehage.
- Det er alt det gode vi kan spise som vi har sådd selv. Det er kjempegøy. Her er det både jordbær, ringblomster, solblomster og kål, sier Henrik.
- Og vorteplanter, skyter Jakob inn.
- Æsj, det er litt ekkelt. Den har et sånt stoff i seg som kan puttes på vorter hvis man har det. Da skal den visst gå bort, forteller Henrik.
Elevene viser rundt blant grønne, gule, røde og lilla blomster og planter. Lukten minner mistenkelig om god, gammeldags grønnsakssuppe.
- Noen ganger spiser vi nesten så mye rundt her at vi ikke orker lunsj. Men det er sunt da, smiler Simon.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere