RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med hjerte for eldresaken


Men Reidar Efraimsen har nok å henge fingrene i. Foto: Ida Schmidt Nygaard
Men Reidar Efraimsen har nok å henge fingrene i. Foto: Ida Schmidt Nygaard
Leder for Vestre Aker eldreråd, Reidar Efraimsen, har vært fast inventar på bydelsutvalgsmøtene i en årrekke. Nå forlater han eldrerådet.

Huseby: I 12 år har Reidar Efraimsen vært aktivt medlem av Eldrerådet. Først åtte år som varameldem og leder i Røa eldreråd og etter bydelssammenslåingen har han fire år på baken som leder i Vestre Aker eldreråd. De tre største områdene som opptar rådet er eldresentrene, sykehjem og hjemmetjenesten.
- Jeg minnes spesielt en sak som vi jobbet mye med. Økonomien i bydelen var dårlig og det var snakk om å redusere arealet på Røa eldresenter. Det ble istedenfor innført brukeravgift på 300 kroner på både Vinderen og Røa eldresentre. Ordningen varte i ett år. Det husker jeg som en kinkig sak, forteller Efraimsen.

Minner politikerne på de eldre

Lederen har trofast sittet på første rad i samtlige bydelsutvalgsmøter i sin periode.
- Ja, det er vel kanskje et par møter jeg ikke har vært på, smiler han.
Det er heller regelen enn unntaket at han har stilt seg opp på talestolen i åpen halvtime og talt de eldres sak.
- Jeg har sett det som min oppgave å la det komme noen små påminnelser til bydelsutvalget slik at de blir tvunget til å tenke på eldresaker. Jeg håper jeg har bidratt litt ved å delta. Jeg har opplevd at jeg har blitt lyttet til. Det er jo ikke alle ønsker som blir oppfylt, men sånn er livet.

Aktiv på sine eldre dager

Selv om Efraimsen nå ikke lenger skal sitte i eldrerådet, har han nok å henge fingrene i.
- Både jeg og kona har god helse og synes det er fint å bli eldre. Vi er opptatt med frivillig arbeid på eldresentrene, menighetsarbeid og i pensjonistforeningen.
Efraimsen leder kurs i digital fotografering på Røa eldresenter og det å ta bilder er noe av det han håper å få mer tid til fremover.
- Og kanskje det blir litt mer tid til familie og hytteliv.

- Vær realistisk

Noen råd til en på veien til den nye eldrerådslederen har den avtroppende lederen.
- Jeg tror det er viktig å være tilstede i bydelutvalgsmøtene og bruke åpen halvtime når man har noe å fremme. Det er også en fordel at de ønsker som fremmes i byelsutvalget er realistiske. Da er det lettere å nå frem.
Selv mener han at samarbeidet med bydelsutvalg og administrasjon har vært et godt samarbeid.
- Jeg er glad for at bydelen har eldresaker på agendaen og prioriterer disse på lik linje med andre saker. Vi har hatt et veldig fint samarbeid, sånn er det ikke i alle bydeler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere