*Nettavisen* Nyheter.

Med hjerte for Groruddalen

Jan Bøhler får mye av æren for at Groruddalen endelig er satt på kartet etter tiår med forsømmelser og ignorering. Sak nummer 1 i 2007 er å få miljølokk over E6 på sporet igjen.

ELLINGSRUD: Det går knapt en dag uten at stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) kriger for Groruddalen. For første gang i historien fikk området med sine 130.000 innbyggere sin egen talsmann på Stortinget. Regjeringsdannelsen på Soria Moria åpnet opp nye muligheter for å sette ideer ut i live.
Det er en stor forandring å komme inn i rikspolitikken og oppdage mulighetene som ligger der. Det går an å følge opp Groruddalen via Stortinget, i et samarbeid med regjeringen. Man oppdager at det faktisk går an å få til ting, sier Bøhler.
Jan Bøhler er blitt en populær og synlig politiker etter valget i 2005. Han fikk raskt tilnavnet "Kongen av Groruddalen". Bøhler er kjent for sitt sterke engasjement for et tryggere og bedre nærmiljø. Da mafiabandene herjet som verst på Furuset, brettet han opp ermene. Det ble startskuddet for bekjempelse av gjenger.
Jernbaneverket hadde egentlig tenkt å bruke pengene på Lysaker stasjon. Bøhler drev lobbyvirksomhet for å bruke dem på Haugenstua. Nå er byggingen i gang.

Betyr noe konkret

Stortingsrepresentanten er etterspurt av folk som ønsker å ta opp ulike saker. Ikke sjelden slår folk av en prat på butikken, eller spør om en kopp kaffe på stortingskontoret.
Jeg er mye rundt i Groruddalen og flere og flere har nok oppdaget verdien i å ta kontakt direkte med en politiker. Det er viktig å ta folk på alvor når de stopper deg på gata, sier han.
I disse dager er Bøhler opptatt med den såkalte Hovedstadsmeldingen. Målet er å få brakt Groruddalen i fokus nok en gang. Det er særlig E6-lokket som blir viktig i tiden fremover, fremhever Bøhler.
Vi skal få regjeringen til å uttale seg positivt i Hovedstadsmeldingen. Men først må vi ha med kommunen. Lokket må på plass, sier Bøhler.

Mer enn forventet

Hva er du mest fornøyd med i året som gikk?
At vi fikk på plass satsingen i Groruddalen. Det ble mye mer enn spleiselaget som var forespeilet. Summene ble større når de ulike departementene bidrar, sier han.
Hva vil det bety å eventuelt bli kåret til Årets Navn?
Det er veldig hyggelig at avisen legger merker til oss som jobber med politikk. Dette betyr noe konkret for folk i Groruddalen, som har vært et forsømt område med lite oppmerksomhet. Hvis jeg har bidratt til det gjennom regjeringsarbeidet, så er jeg glad, sier Bøhler.
Det er veldig hyggelig med personlig oppmuntring, selv om det er saken som er viktigst. Folk følger tydeligvis med på det jeg driver med. Veldig mye av mitt liv har foregått i dette området, og mange av menneskene jeg setter pris på bor her, fortsetter politikeren, nesten rørt.

Her og nå

Hvor er du om 5 år?
Jeg tar et år av gangen. Det er viktig å gjøre en god jobb der man er. Å drive med spådommer føles ikke så veldig naturlig, svarer Bøhler.
En viktig hovedoppgave i 2007 blir å videreføre regjeringens satsing på Groruddalen. Bøhler regner med kamp om midlene for 2008.
Her gjelder det å være tidlig ute og få pengene inn i første runde, avrunder han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.