RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med hjertet som instrument


HJERTET: Ola Eseth Moen bruker også hjertet som instrument.
HJERTET: Ola Eseth Moen bruker også hjertet som instrument. Foto: Utlån
Ola Eseth Moen bruker hjertet som instrument kunstustillingen «Organa Sensum».

OSLO: – Dette er en interaktiv lydkunstinstallasjon med utgangspunkt i hjertelyd og kardiologisk medisin. Sentralt i dette står forholdet mellom menneskelig anatomi, matematikk og musikalsk impuls. Komposisjonen styres og formes etter tempo og styrken på hjerteslag som registreres av et stetoskop. Parametere som amplitude, frekvens og anslag fra hjerteslaget vil også styre panorering og klang, ifølge en pressemelding som Galleri Ramfjord har sendt ut.

Siste dagene nå

Utstillingen av «lydkunstinstallasjonen» varer til og med denne søndagen (30.10.), og siste dagen blir det også en danse performance til Ola Eseths lydkunst..

Opptak fra Russland

Videre av pressemeldingen går det også frem at lydmaterialet blant annet inneholder helt spesielle kardiologiopptak fra Russland, og at komponisten gjennom dette materialet ønsker å «dvele» ved menneskets mest personlige organ, hjertet, og forbinde dette til et kunstnerisk uttrykk med en forståelig, men samtidig abstrakt logikk.

Erfaren kunstner

Ola Eseth Moen fra Korsvoll har ifølge galleriet tidligere gjort bestillingsverk for Deutschlandradio Kultur, NRK, Sydney Operahouse, samt videokunstprosjekter i samarbeid med Niemczyk vist i National Gallery of Washington. Fra neste år permanent representert ved samtidsmuseet Museè Reattu, Arles i Frankrike.

Mer info om utstillingen: www.galleriramfjord.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere